Lezing | 35 jaar val van de Muur
door dr. Hanco Jürgens met ooggetuigenverslagen van Peter Tetteroo en Hans Camps

Activiteit van externe partij

Datum: woensdag 13 november 2024 om 16:30 uur tot 18:00 uur
Locatie: Haagse Hogeschool, collegezaal Ovaal 0.51 (begane grond), Johanna Westerdijkplein 75, Den Haag (direct achter station Den Haag HS)
Informatie:

Voertaal: Nederlands

Toegang: Gratis, na aanmelding

Op 9 november 2024 is het 35 jaar geleden dat in Berlijn de Muur viel en de eerste stap werd gezet naar, zo zou snel blijken, de vereniging van Oost- en West-Duitsland. Tijdens dit 7e lustrum van deze wereldhistorische gebeurtenis houdt Hanco Jürgens, historicus aan het Duitsland Instituut Amsterdam, op 13 november in de Haagse Hogeschool een lezing waarin hij ingaat op de bijzondere dynamiek van de avond van de negende november, van de persconferentie van Schabowski tot het openen van de slagbomen van de eerste grenspost aan de Bornholmer Straße.

Tijdens deze lezing komen ook Peter Tetteroo en Hans Camps aan het woord, die op de persconferentie van Schabowski aanwezig waren. Samen zullen zij vertellen over wat er tijdens die laatste dagen voor de val van de Muur in Berlijn plaatsvond en vooral over wat er tijdens de persconferentie gebeurde.

Voor meer informatie zie de website van het Genootschap Nederland Duitsland; de aanmelding gaat via secretariaat@genootschapnld.nl.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger