Film: Finsterworld (Groningen)
Deutsches Kino

Activiteit van externe partij

Datum: dinsdag 23 september 2014 om 21:00 uur
Locatie: Vera Zienema, Oosterstraat 44, Groningen
Informatie: Taal: Duits met Engelse ondertitels
Toegang: € 4,50 (+ € 1,50 voor maandkaart)
Film: Finsterworld (Groningen)
© Markus Förderer

Finsterworld
D 2013, 91 min.
Regie: Frauke Finsterwalder

Ondanks het stralende zomerlicht waar het landschap in Finsterworld voortdurend in baadt, betreft het een duister sprookje over de Duitse identiteit en het Duitse verleden. In een voorstedelijke idylle, die te mooi is om waar te zijn, introduceert deze film een aantal doorsnee Duitse burgers van verschillende leeftijd. Een pedicure op weg naar zijn favoriete klant wordt aangehouden door een al te aardige politieagent. Een echtpaar gaat in hun luxe wagen op weg naar Parijs, terwijl hun ballerige zoontje met zijn klas op excursie gaat naar een concentratiekamp. Ondertussen is de vriendin van de agent bezig met een documentaire, duidelijk zonder te zien wat er pal voor haar ogen gebeurt.

Regisseur Frauke Finsterwalder schreef deze vlotte ironische komedie samen met haar echtgenoot, de schrijver Christian Kracht.

'Finsterworld' is een mozaïek van bizarre verhalen en grappige dialogen, met sarcasme en pessimisme naast verrassingen en hoop. "Een meesterwerk", aldus Die Zeit.

Winnaar van o.a. de Preis der deutschen Filmkritik 2013 voor het beste script.

De filmreeks Deutsches Kino is een initiatief van het Duitsland Instituut Amsterdam, het Goethe-Institut Niederlande, het Filmhuis Lumen (Delft), Het Ketelhuis (Amsterdam) en Vera Zienema (Groningen). Hierin worden Duitse films centraal gesteld die in Nederland vooralsnog weinig aandacht hebben gekregen.

Meer informatie:
Goethe Institut >> 
Vera Zienema >>

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger