Film: Love Steaks (Delft)
Filmreeks Deutsches Kino

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: donderdag 23 oktober 2014 om 19:30 uur
Locatie: Filmhuis Lumen, Doelenplein 5, Delft
Informatie: Taal: Duits met Engelse ondertitels
Toegang: € 9,00 | met korting: € 6,00

Love Steaks
D 2013, 89 min.,
Regie: Jakob Lass

Zij is een scherpe, gevatte kok. Hij een lieve, verlegen masseur. In het luxe wellness-hotel waar ze werken, bloeit tussen Lara en Clemens een nogal bijzondere liefde op. Hun wereld is te voelen en te ruiken. Met geïmproviseerde dialogen, sensueel gefilmd tussen het echte, werkende hotelpersoneel. 

Het aan de hogeschool van Potsdam-Babelsberg geproduceerde 'Love Steaks' is voortgekomen uit het manifest 'Rules Are Freedom', waarin de makers schrijven dat ze het onvoorspelbare willen plannen en een structuur willen creëren die tegelijkertijd houvast en vrijheid biedt. Zes weken lang werkten de acteurs in de dampende keuken en serene massagesalons van het Kurhaus Ahrenshoop, waar ze zonder noemenswaardig script moesten improviseren. De film was een groot succes op verschillende internationale filmfestivals en heeft al tal van prijzen gewonnen, waaronder de Lions Film Award bij het International Film Festival Rotterdam.

De filmreeks Deutsches Kino brengt Duitse films die in Nederland vooralsnog weinig aandacht hebben gekregen. 

Duitsland Instituut Amsterdam i.s.m. Goethe-Institut, Het Ketelhuis (Amsterdam), Filmhuis Lumen (Delft) en Vera Zienema (Groningen).

Meer informatie:
Goethe Institut >>
Filmhuis Lumen >>

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger