Film: Vergiss Mein Ich (Amsterdam)
Filmreeks Deutsches Kino

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: dinsdag 24 februari 2015 om 19:30 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Cultuurpark Westergasfabriek, Pazzanistraat 4, Amsterdam
Informatie: Taal: Duits met Engelse ondertitels
Toegang: € 9,00 | met korting: € 8,00

Vergiss mein Ich:
D 2014, 95 min.
Regie: Jan Schomburg

Van het ene op het andere moment is het biografische geheugen van de succesvolle academica Lena gewist. Oorzaak: een onopgemerkt gebleven meningitis. Deze retrograde amnesie, zoals de medische diagnose luidt, zorgt ervoor dat ze niemand meer herkent - inclusief zichzelf. Ze kent de woorden nog wel, maar die hebben geen betekenis meer. Begrippen als regen, liefde en boosheid zweven in het luchtledige. Lena moet haar eigen ik weer vormgeven, als een beginnend actrice die haar tekst leert voor een nieuwe rol. Haar echtgenoot Tore probeert met liefde en geduld haar dit alles weer bij te brengen. Als laatste moet Lena ook van hem aannemen dat ze van hem hield en dat hun gezamenlijk verleden de betekenis heeft die het voor Tore heeft.

Jan Schombergs intrigerende en soms humoristische film roept fundamentele vragen op over identiteit. Bij het International Film Festival Rotterdam 2014 was hij de openingsfilm.

De filmreeks Deutsches Kino is een initiatief van het Duitsland Instituut Amsterdam, het Goethe-Institut Niederlande, het Filmhuis Lumen, Het Ketelhuis en Vera Zienema. Hierin worden Duitse films centraal gesteld die in Nederland vooralsnog weinig aandacht hebben gekregen.

Meer informatie:
Website Het Ketelhuis

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger