Centraal evenement Dag van de Duitse Taal
De toekomst van het vak Duits – van po tot hbo

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: donderdag 23 april 2015 om 13:00 uur
Locatie: Fontys Hogeschool, Tegelseweg 255, Venlo
Informatie: Aanmelding verplicht

Duitsland is ons grootste buurland en de banden zijn hecht, zowel op economisch en politiek als op cultureel gebied. Goede kennis van de Duitse taal en cultuur, zeker in de grensstreek, lijkt vanzelfsprekend. Tegelijkertijd is het vak Duits op Nederlandse scholen in het gedrang. Omdat dit haaks staat op de vraag vanuit de arbeidsmarkt en scholieren kansen ontneemt voor de toekomst, luiden politici en stakeholders uit de grensstreek de noodklok. De Actiegroep Duits wil daarom op de vierde Dag van de Duitse taal het belang van Duits in de grensstreek onderstrepen.

Samen met Fontys Hogeschool Venlo en EP-Nuffic nodigt de Actiegroep Duits onderwijsprofessionals en bestuurders uit alle onderwijssectoren uit voor de conferentie van de Dag van de Duitse taal: ‘De toekomst van het vak Duits – van po tot hbo’.

De Actiegroep wil met u nadenken over doorlopende leerlijnen en gaat hiervoor in gesprek met burgemeesters, ondernemers en experts uit de verschillende onderwijssectoren Duits. Ook wil de Actiegroep u informeren over de projecten ter ondersteuning van het vak Duits. Want Duits creëert kansen – zeker langs de grens!

Scholen en bedrijven vragen op deze speciale dag aandacht voor een betere kennis van de Duitse taal in Nederland. Landelijk vinden er meer dan 200 acties plaats.

Klik hier voor het programma van de bijeenkomst.

Aanmelden kan via dit formulier.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger