Deutsches Kino: Jack (Amsterdam)

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: dinsdag 30 juni 2015 om 19:30 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, Amsterdam
Informatie: Engels ondertiteld
Toegang: €9,- I met korting €8,-
 Deutsches Kino: Jack (Amsterdam)
© Camino Filmverleih

'Jack' is een ontroerende film over de zoektocht van een 10-jarige jongen naar veiligheid en geborgenheid. Jack en zijn broertje lopen weg uit een kindertehuis en zwerven dagen door de stad op zoek naar hun moeder.

De 10-jarige Jack woont nog niet lang in een kindertehuis. Hij verheugt zich om de zomervakantie thuis door te brengen, maar op de laatste schooldag wordt hij niet opgehaald door zijn moeder en dreigt hij de hele zomer in het tehuis te moeten doorbrengen. Hij besluit samen met zijn broertje Manuel weg te lopen en op zoek te gaan naar zijn moeder. Dagenlang zwerven ze door de stad, waar het niemand opvalt dat de twee kinderen helemaal alleen zijn. Een ontroerende film over de zoektocht van een jongen naar veiligheid en geborgenheid.

De film 'Jack' heeft het predicaat ‘besonders wertvoll’ van de Deutsche Film- und Medienbewertung in 2014.

De filmreeks Deutsches Kino is een initiatief van het Duitsland Instituut Amsterdam, het Goethe-Institut Niederlande, het Filmhuis Lumen, Het Ketelhuis en Vera Zienema. Hierin worden Duitse films centraal gesteld die in Nederland vooralsnog weinig aandacht hebben gekregen.

D 103 min
Regie: Edward Berger

Meer informatie: Website Het Ketelhuis

Tags: film

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger