Deutsches Kino: Über-Ich und Du (Amsterdam)

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: dinsdag 29 september 2015 om 19:30 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, Amsterdam
Informatie: Engels ondertiteld
Toegang: €9,- I met korting €8,-
Deutsches Kino: Über-Ich und Du (Amsterdam)
© Thim Film

Über-Ich und Du is een komische film over een ongelijke vriendschap tussen de crimineel Nick Gutlicht en de beroemde gepensioneerde psycholoog Curt Ledig. De twee leren elkaar per toeval kennen.

Crimineel Nick Gutlicht verdient zijn geld met de handel in gestolen antieke boeken. Hij maakt echter schulden bij de verkeerde mensen en moet daarom onderduiken. Bij toeval belandt hij in het huis van de beroemde gepensioneerde psycholoog Curt Ledig. Nick wordt per abuis als verpleger voor Ledig ingehuurd en ziet zijn kans om de waardevolle boekenverzameling van de oude man achterover te drukken. Maar Ledig is op zijn beurt gefascineerd door de louche Nick. Hij maakt van hem zijn nieuwste studieobject en test een nieuwe therapievorm op hem uit, wat tot absurde situaties leidt. Een komische film over een ongelijke vriendschap tussen twee mannen. De film nam deel aan het Internationale Filmfestspiele Berlin 2014.

De filmreeks Deutsches Kino is een initiatief van het Duitsland Instituut Amsterdam, het Goethe-Institut Niederlande, het Filmhuis Lumen en Het Ketelhuis. Hierin worden Duitse films centraal gesteld die in Nederland vooralsnog weinig aandacht hebben gekregen.

Regie: Benjamin Heisenber
D 2014, 100 min.

Bekijk de trailer van de film Über-Ich und Du.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger