Deutsches Kino: Wir sind jung. Wir sind stark (Amsterdam)

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: dinsdag 27 oktober 2015 om 19:30 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, Amsterdam
Informatie: Engels ondertiteld
Toegang: €9,- I met korting €8,-
Deutsches Kino: Wir sind jung. Wir sind stark (Amsterdam)
© Zorro Film

Het drama in Rostock 1992 waarbij een groep relschoppers, onder het gejuich van meer dan drieduizend toeschouwers, een wooncomplex in brand steekt waar 150 Vietnamese mannen, vrouwen en kinderen woonden, wordt in de film 'Wir sind jung. Wir sind stark' vanuit drie verschillende perspectieven vertoond.

De rel die op 24 augustus 1992 in het Duitse Rostock plaats vond, werd een symbool voor de vreemdelingenhaat in het toen net herenigde Duitsland. De film reconstrueert het schokkende incident vanuit drie verschillende perspectieven: een groepje verveelde neonazi’s, de Vietnamese Lien en de ambitieuze lokale politicus Martin, die moet kiezen tussen zijn idealen en zijn carrière. Een ingetogen drama over het ideologische vacuüm dat ontstond na de val van het Oost-Duitse regime.

'Wir sind jung. Wir sind stark' heeft de Bild-Kunst Förderpreis mogen ontvangen tijdens de 48ste Internationale Hofer Filmtage.

De filmreeks Deutsches Kino is een initiatief van het Duitsland Instituut Amsterdam, het Goethe-Institut Niederlande, het Filmhuis Lumen en Het Ketelhuis. Hierin worden Duitse films centraal gesteld die in Nederland vooralsnog weinig aandacht hebben gekregen.

Regie: Burhan Qurbani
D 2014, 123 min

Bekijk de trailer van de film Wir sind jung. Wir sind stark.

Tags: film

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger