Deutsches Kino: Hin und weg (Delft)

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: donderdag 19 november 2015 om 19:30 uur
Locatie: Filmhuis Lumen, Doelenplein 5, Delft
Informatie: Engels ondertiteld
Toegang: €9,- I met korting €7,-
Deutsches Kino: Hin und weg (Delft)
© Florian Gallenberger, Benjamin Herrmann

Hannes en Kiki gaan elk jaar met hun beste vrienden op fietsvakantie. Dit jaar mag Hannes de bestemming kiezen. Het wordt België, een plan dat niet met heel veel enthousiasme wordt ontvangen. Tot dat Hannes aan zijn vrienden vertelt dat dit zijn laatste rit zal zijn, omdat hij lijdt aan een ongeneesbare ziekte.

Onderweg naar België wordt duidelijk waarom Hannes voor deze bestemming heeft gekozen. Hij vertelt aan zijn vrienden dat dit zijn laatste rit zal zijn, omdat Hannes de ongeneesbare ziekte ALS heeft en in België euthanasie wilt plegen. Zijn besluit veroorzaakt in eerste instantie onbegrip bij zijn vrienden, maar gaandeweg accepteren zij Hannes’ keuze en beginnen aan een tocht om nooit te vergeten. Deze tragikomische roadmovie is een ode aan vriendschap en het leven.

Prädikat besonders wertvoll’ van de Deutsche Film- und Medienbewertung.

De filmreeks Deutsches Kino is een initiatief van het Duitsland Instituut Amsterdam, het Goethe-Institut Niederlande, het Filmhuis Lumen en Het Ketelhuis. Hierin worden Duitse films centraal gesteld die in Nederland vooralsnog weinig aandacht hebben gekregen.

Regie: Christian Zübert
D 2014, 95 min

Bekijk de trailer van de film Hin und weg.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger