Ronde Tafel: 'Fassbinder - Wie Körper erzählen können'
met o.a. Hannah Schygulla (o.v.), Thomas Elsaesser, Alexander García Düttmann en Frank Raddatz

Activiteit van externe partij

Datum: woensdag 21 oktober 2015 om 17:00 uur
Locatie: Goethe-Institut, Herengracht 470, Amsterdam
Informatie: voertaal: Duits
Toegang: toegang: € 5,00 | met korting: € 3,00 | studenten: gratis
Ronde Tafel: 'Fassbinder - Wie Körper erzählen können'
© Goethe Institut Amsterdam

De in 1945 in het Beierse Bad Wörishofen geboren Rainer Werner Fassbinder, die al in 1982 op 37-jarige leeftijd overleed, zou in 2015 zeventig zijn geworden. Hij brak met de tot dan toe bestaande conventies en creëerde een geheel eigen filmtaal waarin het lichaam met zijn begeerten en zijn karakteristieken een centrale rol speelt.

Fassbinder werd het meest bekend met zijn films waarin hij een kritisch beeld schetste van het moderne Duitsland. Deze films zijn vaak op ongebruikelijke wijze gefilmd en hebben controversiële verhaallijnen waarmee ze gedurfde en baanbrekende eigentijdse thema's en onderwerpen aansnijden. Hoewel hij nooit echt een groot commercieel succes heeft weten te bereiken werden zijn films aanbeden door critici en cultfans. Vandaag de dag zijn zijn films vooral als tijdsdocument zeer interessant.

Actrice Hanna Schygulla (o.v.), filosoof Alexander García Düttmann en filmwetenschapper Thomas Elsaesser discussiëren onder leiding van Frank Raddatz, publicist en dramaturg, over de relatie tussen lichaam en politiek in het werk van Rainer Werner Fassbinder.

Voor info en tickets, zie de website van het Goethe Institut Amsterdam

 

Tags: film

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger