KLIK! Amsterdam Animation Festival
Met o.a. de Duitse animatie 'Wo wohnt der Sandmann?'

Activiteit van externe partij

Datum: dinsdag 27 oktober 2015 om 10:00 uur tot 1 november 2015 om 23:00 uur
Locatie: Eye Film Instituut, IJpromenade 1, Amsterdam
Toegang: Unlimited pass: 75,-
KLIK! Amsterdam Animation Festival
© Goethe Institut Amsterdam

Het KLIK! Amsterdam Animation Festival is een jaarlijks terugkerende viering van animatie in al haar verschijningsvormen. Dit jaar is er een speciaal filmprogramma tot stand gekomen in samenwerking met de European Union National Institutes for Culture (EUNIC), dat gewijd is aan Europeaanse populaire poppenseries van vroeger.

Elk land op het KLIK! Animation Festival wordt gerepresenteerd door een aflevering van een geliefd, nostalgisch poppenprogramma. In dit filmprogramma is onder andere een aflevering van het Duitse populaire kinderprogramma 'Wo wohnt das Sandmännchen?' te zien. 'Wo wohnt das Sandmännchen' werd van 1959 tot 1989 geproduceerd en uitgezonden in zowel Oost- als West-Duitsland. Het zandmannetje zelf, dat kinderen in slaap brengt, was al veel eerder bekend als sprookjesfiguur en kwam o.a. voor in de verhalen van Hans Christian Andersen.

KLIK! Amsterdam Animation Festival i.s.m. EUNIC (European Union National Institutes for Culture).

Het KLIK! Animation Festival vindt plaats van 28 oktober t/m 1 november in Amsterdam. Voor meer informatie over programma, locatie en tickets, zie de website

 

Tags: film

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger