Nationaal Economisch Forum
De industrie als oplosser van maatschappelijke uitdagingen

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: woensdag 7 oktober 2015 om 10:00 uur
Locatie: Jaarbeurs, Croeselaan 6, Utrecht
Toegang: Aanmelden via info@nationaaleconomischforum.nl

Op 7 oktober aanstaande vindt de eerste editie van het Nationaal Economisch Forum plaats. Ondernemers, wetenschappers, politici en sociale partners richten hun aandacht dan volledig op medische technologie, voeding en water. Innovatieve bedrijven en kennisinstituten laten zien welke bijdrage de industrie levert aan deze speerpunten voor een gezonder leven.

Nieuw initiatief
De Stichting voor Industriebeleid en Communicatie (SIC) heeft het initiatief genomen tot de oprichting dit forum, dat in samenwerking met het DIA en de Jaarbeurs plaatsvindt. Naar het voorbeeld van het Wirtschaftsforum in Duitsland, is het Nationaal Economisch Forum dé jaarlijkse bijeenkomst voor industrie, wetenschap, politiek en sociale partners. De SIC heeft geconstateerd dat het bestaande beeld van de maakindustrie bij het publiek, maar ook bij de opinie- en beleidsmakers, nauwelijks overeenkomt met de werkelijke betekenis. Het economische en maatschappelijke belang van de maakindustrie is niet alleen onvoldoende bekend, maar wordt ook onderschat. De ontbrekende schakel in het industrie-/bedrijven-/topsectorenbeleid zijn initiatieven die de status en het maatschappelijk aanzien verhogen.

Versterken van status en maatschappelijk aanzien
Het Nationaal Economisch Forum is het podium voor de Nederlandse industrie om ontwikkelde kennis te presenteren. Aan de hand van concrete toepassingen en toekomstvisies schetsen toonaangevende ondernemers en wetenschappers een scherp beeld van de essentiële bijdrage die de Nederlandse industrie levert. Hiermee wordt de status en maatschappelijke betekenis van de industrie onderstreept.

Sprekers
Innovatieve bedrijven en kennisinstituten laten zien welke bijdrage de industrie levert aan deze speerpunten voor een gezonder leven. Zo leveren onder anderen prof. dr. André Knottnerus (voorzitter WRR), dr. Henk van Houten (general manager Philips Research), dr. Margrethe Jonkman (corporate director R&D Friesland Campina) en prof. dr. Paul Schnabel (voormalig directeur SCP, kroonlid SER en universiteitshoogleraar Universiteit Utrecht). Tevens levert staatssecreratis Martin van Rijn een bijdrage aan het NEF. Een compleet overzicht van alle sprekers.

Initiatiefnemers, partners en organisatie
Het Nationaal Economisch Forum is een initiatief van SIC, wordt georganiseerd door het Duitsland Instituut van de Universiteit van Amsterdam, en mogelijk gemaakt door PWC, ARCADIS, ABN AMRO, de Economic Board Utrecht en Jaarbeurs.

Meer informatie, programma en aanmelden via www.nationaaleconomischforum.nl


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger