FUTURE PERFECT - A Common Good?
Film en Debat

Activiteit van externe partij

Datum: woensdag 28 oktober 2015 om 18:00 uur
Locatie: Goethe-Institut, Westersingel 9, Rotterdam
Informatie: voertaal Engels
Toegang: gratis, reserveren verplicht
FUTURE PERFECT - A Common Good?
© Goethe Institut Niederlande

In wat voor wereld willen we leven? Waar zijn ideeën van de ‘Gemeinwohl-Ökonomie’ – een economisch systeem dat is gebaseerd op welzijnsbevorderende waarden – al gerealiseerd en
wie zijn de actoren daarachter?

 

 

Daarover discussieert de Zwitserse activist Daniel Häni met andere deskundigen, die inzichten bieden vanuit verschillende theoretische en praktische perspectieven. De avond begint met de vertoning van de film Grundeinkommen – Ein Kulturimpuls (CH/DE 2008, 100 min., regie: Daniel Häni/Enno Schmidt, Duits met Engelse ondertitels).

Deelnemers:
De Zwitserse ondernemer Daniel Häni is medeopzetter en bedrijfsleider van unternehmen mitte, een café-initiatief dat al sinds 1998 in Basel gevestigd is. In 2006 was hij samen met Enno Schmidt de opzetter van Initiative Grundeinkommen (Initiatief basisinkomen). Zij maakten ook de gezamenlijke film Grundeinkommen – Ein Kulturimpuls (Basisinkomen – Een cultuurimpuls).

Marcus Hawel is freelance journalist en medeopzetter van het online magazine Sopos.
Sinds 2009 is hij adviseur voor onderwijsbeleid in het netwerk van de Rosa-Luxemburg-Stichting en maakt deel uit van het bestuur van Loccumer Initiative kritischer WissenschaftlerInnen (Loccums initiatief van kritische wetenschappers).

MIES (Maatschappij voor Innovatie van Economie en Samenleving) is een Gronings iniatief en netwerk van sociale vernieuwers dat de wereld graag een beetje wil verbeteren en daarbij ook onderzoekt hoe dat dan precies kan. Hun eerste onderzoek richt zich op het "onvoorwaardelijk basisinkomen".

Aetzel Griffioen is filosoof en hoofdcoördinator van Rotterdam Vakmanstad. Hij onderzoekt nieuwe vormen van gemeenschappelijke welvaart en werkt aan sociaalecologisch onderwijs in de wijken van Rotterdam-Zuid.

Voor meer informatie en reserveringen klik hier.

Tags: film, economie

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger