Duitse Taalpaviljoen bij Kinderboekenmarkt
Raar, maar waar

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: zondag 18 oktober 2015 om 11:00 uur tot 17:00 uur
Locatie: ZUID57, Zuidlarenstraat 57, Den Haag
Informatie: voor iedereen van 0-99
Toegang: Gratis
Duitse Taalpaviljoen bij Kinderboekenmarkt
© Kinderboekenmarkt Den Haag

Het DIA organiseert met partners de Duitse Taalpaviljoen op de Kinderboekenmarkt in Den Haag. Kom langs, maak kennis met Nederlandse auteurs die ook door Duitse ‘Leseratten’ worden gelezen, doe mee aan onze quiz, neus tussen Duitse boeken, kom luisteren naar een verhaal in het Duits en vraag ons over Duitsland wat je altijd al wilde weten.

De Stichting Kinderboekenmarkt organiseert de markt voor de 39ste keer. Zoals altijd gaan zij met veel plezier mee in het motto van de Kinderboekenweek. Dit jaar is dat ‘Raar, maar waar!’, met extra aandacht voor natuur, wetenschap en techniek. Van onder tot boven vult de organisatie het gebouw met kraampjes, stands en activiteiten rondom taal en lezen. Je vindt er alle soorten boeken: prentenboeken, voetbalboeken, spannende boeken, Young Adult-boeken en ga zo maar door.

Signeren en workshops
Kinderen kunnen hun boeken laten signeren door de vele schrijvers en tekenaars die aanwezig zullen zijn. Een kleine greep uit het rijtje: Niki Smit, Rindert Kromhout, Geronimo Stilton, Marcel van Driel, Roger Olmos, Harm de Jonge, Betty Sluyzer en Christien Boomsma. Veel van hen lezen ook voor of treden op in de speciale SchrijversStudio. Daarnaast worden er workshops Spaans, tekenen, gebarentaal en kalligraferen gegeven.

Raar, maar waar!’
Dat is het motto van de Kinderboekenweek en dus ook van de Markt. Daarom vind je er straks extra veel boeken over natuur, wetenschap en techniek. Naast een Duitse Taalpaviljoen vindt je ook een Engelse, Turkse, Spaanse en Colombiaanse. Ook is er aandacht voor Arabisch en Armeens.

Boekhandel Hintzen uit Kleef staat bij ons Paviljoen en verkoopt Duitse kinderboeken.

De Duitse Taalpaviljoen maken wij samen mogelijk met Buchhandel Hintzen uit Kleef, De Deutsche Bibliothek Den Haag, de Oostenrijkse Ambassade en Deutsch mach Spass

Meer informatie en het hele programma: www.kinderboekenmarkt.nl

Download hier de flyer.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger