Debatnacht: Munich Welcome Theatre meets Wij Zijn Hier

Activiteit van externe partij

Datum: zaterdag 12 december 2015 om 20:00 uur
Locatie: Arminius, Museumpark 3, Rotterdam
Informatie: voertaal Engels
Toegang: 15 euro | met korting: € 10,00
Debatnacht: Munich Welcome Theatre meets Wij Zijn Hier
© Debatnacht

Tijdens de derde editie van de Debatnacht organiseren Rotterdamse instellingen in drie zalen van Arminius debatten over de maatschappelijk relevante gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Het Goethe-Institut presenteert een gesprek over de vraag wat theater over vluchtelingen kan doen.

In het lopende seizoen transformeren de beroemde Münchner Kammerspiele tot Munich Welcome Theatre: in alle afdelingen, van de dramaturgie en administratie tot de kantine, zijn vluchtelingen welkom en worden ze op de meest uiteenlopende manieren bij het arbeidsproces betrokken. Vluchtelingen zijn een realiteit en een kans – hoe kunnen we die in het theater en de samenleving benutten? Het theater als model voor een samenleving die we samen vormgeven, nieuwkomers en oorspronkelijke bewoners. Malte Jelden, een van de bedenkers van het Munich Welcome Theatre, gaat de discussie aan met het Amsterdamse vluchtelingencollectief Wij Zijn Hier.

Wij Zijn Hier vestigt sinds enkele jaren met zeer uiteenlopende projecten de aandacht op de situatie van vluchtelingen in Nederland. Tijdens het Holland Festival van 2014 maakte een enscenering van het stuk Die Schutzbefohlenen van Elfriede Jelinek furore, dat de Duitse regisseur Nicolas Stemann samen met Wij Zijn Hier op de planken bracht, en begin 2015 was in het Amsterdamse Frascati Labyrinth te zien, een ander samenwerkingsproject van Nicolas Stemann en Wij Zijn Hier.

Presentatie: Lex Bohlmeijer

Voor meer informatie klik hier.
Tickets via www.debatnacht.nl.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger