Deutsches Kino: About a Girl (Amsterdam)

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: dinsdag 23 februari 2016 om 19:30 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, Amsterdam
Informatie: Reserveren via 020-6840090. Informatie: www.ketelhuis.nl
Toegang: € 10,00 / € 9,00 met kortingskaart
Deutsches Kino: About a Girl (Amsterdam)
© NFP marketing & distribution

Na een mislukte zelfmoordpoging moet de 15-jarige Charleen verplicht in behandeling bij een psycholoog. Ze doet dit met tegenzin maar langzaam ontdekt ze dat het leven heel wat meer te bieden heeft dan ze aanvankelijk dacht.

De 15-jarige Charleen is geobsedeerd door de dood. Ze heeft grote moeite met volwassen worden; ze vindt het maar ingewikkeld en voelt zich vaak verkeerd begrepen. In een bevlieging doet ze op een dag een zelfmoordpoging, maar dit mislukt en ze wordt wakker in het ziekenhuis. Haar geschrokken moeder mag Charleen mee naar huis nemen onder de voorwaarde dat ze in behandeling gaat bij een psycholoog. Met tegenzin gaat Charleen naar de eerste sessie, waar zij tot haar grote verbazing de grootste streber van haar school, Linus, in de wachtkamer tegenkomt. Linus is een beetje vreemd maar hij weet Charleen gaandeweg op te vrolijken, en tot haar eigen verbazing komt ze er achter dat het leven toch eigenlijk best leuk is. Een feelgood film over de lange weg naar volwassenheid.

O.a. winnaar van de Young Audience Award ‘Enfants Terrible’, Gijón International Film Festival 2014

Regie: Mark Monheim
D 2014, 104 minuten

Bekijk de trailer van de film About a Girl

De filmreeks Deutsches Kino staat in het teken van bijzondere Duitse speelfilms en documentaires. Alle films zijn Engels ondertiteld.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger