Deutsches Kino: Das Zimmermädchen Lynn (Amsterdam)

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: dinsdag 29 maart 2016 om 19:30 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, Amsterdam
Informatie: Reserveren via 020-6840090. Informatie: www.ketelhuis.nl
Toegang: € 10,00 / € 9,00 met kortingskaart
Deutsches Kino: Das Zimmermädchen Lynn (Amsterdam)
© Movienet Film GmbH

Lynn is een kamermeisje en ongelooflijk toegewijd aan haar werk. Ze poetst vol overgave zelfs ongebruikte hotelkamers grondig schoon. Ze heeft wel de vreemde gewoonte om zich zo nu en dan onder het bed van de gasten te verstoppen en hun gewoontes te bestuderen. Gebaseerd op de roman 'Das Zimmermädchen'van Markus Roth

Lynn is een kamermeisje en ongelooflijk toegewijd aan haar werk: ze poetst zelfs ongebruikte hotelkamers grondig schoon. Ook in haar privéleven is Lynn geordend. Haar dagen volgen een vast patroon met de wekelijkse bezoekjes aan haar psychiater als sociaal hoogtepunt. Gaandeweg wordt echter duidelijk dat er achter Lynns onverstoorbare buitenkant een wereld aan emoties schuilgaat en dat ze er een gewoonte van maakt om stiekem mensen te bekijken. Ze verstopt zich zo nu en dan onder het bed in een hotelkamer en bestudeert de gewoontes van de gasten. Zo raakt ze in de ban van SM-meesteres Chiara en krijgt Lynns kale leven steeds meer kleur. Een ingetogen en indrukwekkende karakterstudie, gebaseerd op de roman ‘Das Zimmermädchen’ van Markus Orths.

Bekroond met o.a. de FIPRESCI-prijs 2014

Regie: Ingo Haeb
D, 2014. 90 minuten

Bekijk de trailer van de Das Zimmermädchen Lynn

De filmreeks Deutsches Kino staat in het teken van bijzondere Duitse speelfilms en documentaires. Alle films zijn Engels ondertiteld.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger