Deutsches Kino: B-Movie - Lust &Sound in West-Berlin 1979-1989 (Amsterdam)

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: dinsdag 26 april 2016 om 19:30 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, Amsterdam
Informatie: Reserveren via 020-6840090. Informatie: www.ketelhuis.nl
Toegang: € 10,00 / € 9,00 met kortingskaart
Deutsches Kino: B-Movie - Lust &Sound in West-Berlin 1979-1989 (Amsterdam)
© DEF Media GmbH

De film vormt een aaneenschakeling van uniek archiefmateriaal over West-Berlijn in de jaren tachtig. De Britse muziekliefhebber Mark Reeder, die er tien jaar woonde, deelt zijn herinneringen aan deze tijd. Zij vormen de rode draad met op de achtergrond een schitterende soundtrack: van Einstürzende Neubauten tot Nena. Met Q&A met Mark Reeder na afloop.

Berlijn in de jaren ‘80: de stad is een mekka voor kunstenaars, krakers, levensgenieters en musici. De herinneringen van de Britse muziekliefhebber Mark Reeder aan deze periode vormen de rode draad van deze documentaire. De film toont de muziekscene in West-Berlijn door zijn ogen. Reeder verruilde in 1979 het grauwe Manchester voor het anarchistische Berlijn waar net de Neue Deutsche Welle gaande was. Hij woonde in een kraakpand, werd manager van een vrouwenpunkgroep en geluidsmixer van Die Toten Hosen. Een deel van zijn belevenissen is geënsceneerd, maar Reeder is ook als zichzelf te zien als figurant in cultfilms. De film bevat uniek archiefmateriaal en een soundtrack met onder anderen Nena, Nick Cave en WestBam.

Na afloop van de film vindt een Q&A met regisseur Mark Reeder plaats.

Bekroond met de Heiner Carow-prijs, Berlinale 2015

Regie: Jörg A. Hoppe, Heiko Lange, Klaus Maeck
D, 2015. 92 minuten

Bekijk de trailer van B-Movie: Lust & Sound in West-Berlin 1979-1989

De filmreeks Deutsches Kino staat in het teken van bijzondere Duitse speelfilms en documentaires. Alle films zijn Engels ondertiteld.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger