Deutsches Kino: Als wir träumten (Amsterdam)

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: dinsdag 31 mei 2016 om 19:30 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, Amsterdam
Informatie: Reserveren via 020-6840090. Informatie: www.ketelhuis.nl
Toegang: € 10,00 / € 9,00 met kortingskaart
Deutsches Kino: Als wir träumten (Amsterdam)
© Pandora Film

Een groepje vrienden na de val van de Berlijnse muur in 1989. De jongens hangen voornamelijk rond, stelen auto’s en experimenteren met drugs. Maar ze proberen ook hun eigen dromen te verwezenlijken in deze volkomen nieuwe wereld.

Leipzig, vlak na de val van de Berlijnse Muur: de vrienden Rico, Dani, Paul en Mark speelden tot voor kort nog samen op school in de DDR, nu moeten ze opeens volwassen worden in een nieuwe wereld. De jongens trekken door de wijken, stelen auto’s, experimenteren met drugs en richten zelfs hun eigen techno club op. Alles lijkt mogelijk en iedereen probeert zijn dromen te verwezenlijken. Rico streeft naar een succesvolle bokscarrière en Dani hoopt het meisje Sternchen voor zich te winnen. Maar voor sommigen eindigt het avontuur in desillusie en verdriet. Een pakkende en sfeervolle coming-of-age film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Clemens Meyer.

In de competitie voor de Gouden en Zilveren Beer tijdens de Berlinale 2015

Regie: Andreas Dresen
D, 2015, 117 minuten

Bekijk de trailer van de film Als wir träumten

De filmreeks Deutsches Kino staat in het teken van bijzondere Duitse speelfilms en documentaires. Alle films zijn Engels ondertiteld.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger