Deutsches Kino | Im Sommer wohnt er unten (Amsterdam)

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: dinsdag 28 juni 2016 om 19:30 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, Amsterdam
Informatie: Reserveren via 020-6840090. Informatie: www.ketelhuis.nl
Toegang: € 10,00 / € 9,00 met kortingskaart
Deutsches Kino | Im Sommer wohnt er unten (Amsterdam)
© Kinostar Filmverleih GmbH

Twee totaal verschillende broers worden onverwachts met elkaar opgezadeld in het ouderlijk vakantiehuis. Dit zorgt voor spanningen én hilarische situaties.

De broers Matthias en David zijn elkaars tegenpolen. David heeft een succesvolle baan bij een bank en treedt hiermee in de voetsporen van zijn vader. De chaotische Matthias daarentegen leidt een minder gestructureerd leven. Hij woont samen met zijn vriendin Camille en hun zoontje Etienne in het ouderlijk vakantiehuis aan de Franse kust. Als David en zijn vrouw Lena plotseling een week eerder dan gepland opduiken om hun vakantie in het huisje door te brengen, is dit het begin van een psychologisch vermakelijke familiestrijd. David neemt gelijk de leiding en legt strenge huisregels aan iedereen op. Matthias legt zich hier min of meer bij neer, maar Camille weigert zich aan te passen en de machtsverhoudingen beginnen te verschuiven met onverwachtse openbaringen tot gevolg. Een verrassende en komische film over familierivaliteit.

Winnaar van o.a. de publieksprijs tijdens de German Indepence Awards 2015 en Freiburger Filmfest 2015.

Regie: Tom Sommerlatte
D, 2015. 100 minuten.

Bekijk de trailer van Im Sommer wohnt er unten.

De filmreeks Deutsches Kino staat in het teken van bijzondere Duitse speelfilms en documentaires. Alle films zijn Engels ondertiteld.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger