Lezing: Jeremi Suri - Peace by Other Means
Diplomacy's Potential in Solving International Crises in the 21st century

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: maandag 9 mei 2016 om 17:00 uur
Locatie: Agnietenkapel, Oudezijds Voorburgwal 229-231, Amsterdam
Informatie: Informatie via Christina Morina: c.morina@uva.nl. I.s.m. ACCESS Europe
Toegang: Toegang vrij, aanmelden verplicht via aanmeldingen-dia@uva.nl
Lezing: Jeremi Suri - Peace by Other Means
© Oxford University Press

Is diplomatie de sleutel tot het oplossen van internationale crises in Europa en daarbuiten? Historicus Jeremi Suri belicht hoe diplomatie constructieve oplossingen voor schijnbaar onoplosbare problemen kan bieden. 

Suri sluit in zijn lezing aan bij zijn onlangs gepubliceerde boek Foreign Policy Breakthroughs. Cases in Successful Diplomacy (Oxford University Press, 2015). Daarin probeert hij, samen met zijn mede-auteur Robert Hutchings, diplomatie weer op de kaart te zetten. Met oog op de ogenschijnlijk voortdurende reeks van regionale en internationale crises, financiële opschudding en militaire conflicten, belicht Suri hoe diplomatie nog steeds het verschil kan maken en constructieve oplossingen voor schijnbaar onoplosbare problemen kan bieden. Hij combineert daarbij op unieke wijze academisch onderzoek met beleidsmatig advies. Suri richt zich in zijn lezing op voorbeelden in de Europese en Amerikaanse naoorlogse geschiedenis waar diplomatie een succesvolle uitkomst had – van de oprichting van het humanitaire programma van de Verenigde Naties in 1945 tot het vreedzame einde van de Koude Oorlog, van recente handelsoverleggen tot de opbouw van Afghanistan door middel van ontwikkelingsbeleid.

Jeremi Suri bekleedt de Mack Brown Distinguished Chair for Leadership in Global Affairs aan de University of Texas in Austin. Daarnaast is hij professor aan de afdeling geschiedenis aan dezelfde universiteit alsook de Lyndon B. Johnson School of Public Affairs. Suri is een vooraanstaande expert op het gebied van internationale diplomatie, strategie en beleidsvorming. Hij schreef verschillende boeken, waaronder Power and Protest, Henry Kissinger and the American Century en Liberty's Surest Guardian: American Nation-Building from the Founders to Obama. Daarnaast schrijft hij voor kranten en tijdschriften, waaronder de New York Times, Foreign Affairs, Boston Globe, Houston Chronicle en Wired Magazine. Hij werd door het Smithsonian Magazine tot één van "America's top young innovators" verkozen.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger