Kinderboekenmarkt
Met o.a. Duits paviljoen

Datum: zondag 13 oktober 2013 om 11:00 uur
Locatie: Het Atrium van het Stadhuis, Spui 70 Den Haag
Informatie: Voertaal: Duits en Nederlands
Toegang: Gratis

De Kinderboekenmarkt geldt al jaren als dé afsluiting van de Kinderboekenweek en ook dit jaar wordt het Haagse stadhuis weer omgetoverd tot een wereld vol boeken. Het thema van 2013 is 'Klaar voor de Start': het Atrium is niet alleen gevuld met auteurs, illustratoren, workshops, optredens en muziek, maar ook met sport en spel. 

2013 is het jaar van het voorlezen. Dat speelt ook een rol op de markt. Zo is er een Voorleespodium voor de bezoekende auteurs, maar krijgen kinderen ook zelf de kans hun voorleeskunsten te vertonen.

Daarnaast kunt u ook een bezoek brengen aan de taalpaviljoenen. U kunt kennis maken met nieuwe landen, culturen en talen én hun mooiste verhalen. Bij het Duitse paviljoen staan in dit Grimm-jaar de gebroeders Grimm centraal. Kinderboekvertaler Rolf Erdorf is aanwezig, net als de Amsterdamse boekhandel 'Die Weisse Rose' voor de verkoop van de leukste en de mooiste Duitse en Nederlandse kinderboeken. Het Machmit-mobil van het Goethe-Institut geeft jongeren informatie over Duitsland, evenals de Deutsche Bibliothek Den Haag.

Meer informatie:
Website Kinderboekenmarkt >> 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger