Deutsches Kino: Herbert (Amsterdam)

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: dinsdag 25 oktober 2016 om 19:30 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, Amsterdam
Informatie: Reserveren via 020-6840090. Informatie: www.ketelhuis.nl
Toegang: € 10,00 / € 9,00 met kortingskaart
Deutsches Kino: Herbert (Amsterdam)
© Amstelfilm

Een voormalig bokskampioen krijgt de diagnose ALS. Met nog maar weinig tijd te leven, probeert hij de relatie met zijn dochter te herstellen. De film won o.a. de Deutsche Filmpreis 2016 voor beste film en beste acteur.

Voormalig bokskampioen Herbert verdient zijn geld als uitsmijter en schuldeiser. Het trainen van de jonge getalenteerde bokser Eddy laat hem zijn oude gloriedagen nog een beetje herbeleven. Na een training met Eddy wordt Herbert plotseling met hevige pijnen geconfronteerd. Niet veel later volgt de diagnose ALS, een ongeneeslijke zenuwziekte. Met nog maar weinig tijd te leven, worstelt Herbert met zichzelf en de muur die hij jarenlang om zich heen heeft gebouwd. Hij probeert de relatie met zijn dochter en kleinkind te herstellen voordat het te laat is. Acteur Peter Kurth geeft op imposante wijze gestalte aan het tragische hoofdpersonage en de slopende ziekte waarmee hij wordt geconfronteerd.

O.a. winnaar Deutscher Filmpreis 2016 voor beste film en beste acteur.

Trailer

Regie: Thomas Stuber
D, 2015. 109 minuten

De filmreeks DEUTSCHES KINO staat in het teken van bijzondere Duitse speelfilms en documentaires. Alle films zijn Engels ondertiteld.

Flyer Deutsches Kino najaar 2016.pdf

Duitsland Instituut Amsterdam i.s.m. het Goethe Insitut Amsterdam, het Ketelhuis en Filmhuis Lumen


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger