Film: Berg Fidel - Eine Schule für alle
Filmreeks Deutsches Kino

Datum: dinsdag 17 december 2013 om 19:00 uur
Locatie: Ketelhuis, Pazzanistraat 4, Amsterdam
Informatie: Voertaal: Duits, met Engelse ondertitels
Toegang: 9 euro, met korting 8 euro. Reserveren via 020 - 684 00 90
Film: Berg Fidel - Eine Schule für alle
© DFFB

De basisschool Berg Fidel is een modelschool die vasthoudt aan het principe dat elk kind gelijk is, ongeacht welke religie, nationaliteit of beperkingen. Zo is er bijvoorbeeld een meisje dat met haar familie uit Kosovo is gevlucht en een hoogbegaafde jongen met een gendefect. Gedurende 3 jaar worden een aantal van de leerlingen met de camera gevolgd: op school, thuis en in hun vrije tijd. De documentaire biedt een buitengewone blik op hun gevoelswereld, hun wensen en dromen. En ook op de twijfels en keuzes voor hun toekomst.

Een ontroerende en bijzondere film die zonder al te veel commentaar een mooi beeld schetst van deze bijzondere school. De documentaire won onder andere de Max-Ophüls-Preis 2012.

Trix Grooff zal de film inleiden. Zij is al dertig jaar huisarts in Amsterdam. Haar dochter is gehandicapt en geen enkele school wilde haar aannemen. Daarom richtte Grooff in 1999 samen met ouders, orthopedagogen en leerkrachten de Stichting Inclusief Onderwijs opgericht. Regelmatig geeft ze lezingen voor ouders en pabo-studenten.

Meer informatie:
Het Ketelhuis

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger