Jacco Pekelder in gesprek met Frank Witzel (Den Haag)
Boekpresentatie: Die Erfindung der Roten Armee Fraktion durch einen manisch-depressiven Teenager im Sommer 1969.

Datum: dinsdag 4 oktober 2016 om 17:00 uur
Locatie: Ambassade van de Bondsrepubliek Duitsland, Groot Hertoginnelaan 20, Den Haag
Informatie: Voertaal: Duits. Meer informatie via Genootschap Nederland Duitsland: http://www.genootschapnld.nl
Toegang: Gratis. Aanmelden via: info@genootschapnld.nl/ 020 779 2016.
Jacco Pekelder in gesprek met Frank Witzel (Den Haag)
© Claus Setzer/Börsenverein

Op 4 oktober gaat Jacco Pekelder in gesprek met Frank Witzel over zijn bekroonde boek Die Erfindung der Roten Armee Fraktion durch einen manisch-depressiven Teenager im Sommer 1969. Witzel construeert met dit boek, door de ogen van een tobbende tiener, een imposant en uniek beeld van de oude Duitse Bondsrepubliek.

Het boek Die Erfindung der Roten Armee Fraktion durch einen manisch-depressiven Teenager im Sommer 1969 neemt de lezer mee in het onstuimige leven van een dertienjarige jongen die in het naoorlogse Duitsland zijn weg probeert te vinden. In een terugblik op zijn leven deelt de volwassen geworden tiener zijn belevingen en verhalen over deze rumoerige tijd.

Frank Witzel is schrijver, radiomaker, illustrator en muzikant. Hij schrijft romans, poëzie en non-fictie. Met zijn boek Die Erfindung der Roten Armee Fraktion durch einen manisch-depressiven Teenager im Sommer 1969 won hij in 2015 de deutscher Buchpreis, de belangrijkste literaire prijs in Duitsland.

Jacco Pekelder is assistent professor bij de afdeling Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen (GIB) aan de Universiteit van Utrecht en bijzonder hoogleraar (Honorarprofessor) Neueste Geschichte Westeuropas aan de Universität Saarbrücken. In 2007 verscheen zijn boek Sympathie voor de RAF. De Rote Armee Fraktion in Nederland 1970-1980.

Genootschap Nederland Duitsland in samenwerking met het Goethe-Institut Niederlande, Nederlands Letterenfonds, Uitgeverij Lebowsky en Ambassade van de Bondsrepubliek Duitsland.

Meer informatie klik hier.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger