Duits Taalpaviljoen op Kinderboekenmarkt
Voor altijd jong!

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: zondag 16 oktober 2016 om 11:00 uur tot 17:00 uur
Locatie: ZUID57, Zuidlarenstraat 57, Den Haag
Informatie: Voor iedereen tussen de 0-110. Voor meer informatie: http://www.kinderboekenmarkt.nl
Toegang: Gratis
Duits Taalpaviljoen op Kinderboekenmarkt
© Kinderboekenmarkt Den Haag

Welke kinderboeken- en figuren zijn in Duitsland populair? Welke Duitse kinderboeken kennen jullie (groot)moeders en (groot)vaders? Ontdek het op de 40ste verjaardag van de Kinderboekenmarkt Den Haag! Op zondag 16 oktober staat het DIA bij het Duits Paviljoen. Kom ook langs om te kleuren, knutselen, een quiz te maken en iets lekkers uit Duitsland te proeven!

De Stichting Kinderboekenmarkt viert dit jaar haar 40ste verjaardag! Het motto van de Nationale Kinderboekenweek sluit daar perfect bij aan: Voor altijd jong!  Dit jaar vind je op de Markt zoals elk jaar de nieuwste, grappigste, mooiste en spannendste boeken, maar ook de oudere, bekende boeken. Mooie boeken uit de vorige eeuw, die elke generatie weer terugkeren.

Het DIA verzorgt samen met de Oostenrijkse Ambassade Den Haag en Leckeres aus Deutschland  het Duitstalige Paviljoen op de Kinderboekenmarkt. Ook dit jaar heeft het weer veel  te bieden voor zowel jong als oud! Neem je mama en papa, opa en oma mee naar onze stand en ontdek of jullie dezelfde Duitse lievelings(kinder)verhalen hebben? Kennen jullie Sneeuwwitje, Roodkapje of Hans en Grietje? En hoe zit het met Sams, Prinses Lillifee en Pumuckl? Kom samen bekijken welke “oude” en nieuwe Duitse kinderverhalen er zijn en ontdek van welke kinderfiguren en verhalen de kinderen in Duitsland houden.

In onze eigen knutselhoek kun je je verkleden als de bekendste kinderfiguren uit Duitsland: Der kleine blaue Elefant, Die Maus en Prinzessin Lillifee. Knutsel je eigen verkleedpak en ga op de foto als je favoriete Duitse kinderfiguur. Kom kleuren, doe mee aan onze quiz en win een lekkere prijs. Ondertussen zet Leckeres aus Deutschland voor de (groot)ouders de koffie en een Duitse lekkernij klaar.

Meer informatie en het hele programma: www.kinderboekenmarkt.nl


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger