Film | Im Laufe der Zeit (Den Haag)

Datum: donderdag 12 januari 2017 om 20:00 uur tot 22:30 uur
Locatie: Literaturhaus | Deutsche Bibliothek, Witte de Withstraat 31-33, Den Haag
Informatie: Taal: Duits met Duitse ondertitels | Meer informatie via: 010 - 209 20 90 of cultuur@rotterdam.goethe.org
Toegang: Prijs: € 6,00 | met korting: € 3,00 | met Goethe-Pass: gratis
Film | Im Laufe der Zeit (Den Haag) © Filmstill

Deze virtuoze roadmovie gaat over twee mannen, de reparateur van filmprojectoren Bruno en de suïcidale Robert, en de ondergang van de bioscoopcultuur. Op 12 januari draait deze film in het Literathaus/Deutsche Bibliothek Den Haag."Im Lauf der Zeit is een rustige, bijna lyrische film, die zich niet bezighoudt met psychologische motivatie, dramatische spanning en suspense” (Baseline's Encyclopedia of Film). Deze film behoort samen met Alice in den Städten en Falsche Bewegung tot Wender's zogeheten roadmovietrilogie. De hoofdpersonen in deze films zijn alle op zoek naar de zin van hun leven. Deze blijft echter steevast verborgen achter hun eigen verlangens. Het scenario is tevens leverancier van de beroemde quote: 'De Amerikanen hebben ons onderbewustzijn gekoloniseerd'.

Wenders behandelt met behulp van cryptische zinspeling en illusies zijn favoriete thema's: De veelheid van communicatie, de Amerikanisering van het Duitse leven en de toekomst van de Duitse film.

Aan het begin van iedere maand presenteren het Goethe-Institut Rotterdam en Literaturhaus│Deutsche Bibliothek Den Haag in de filmreeks Kino Klub Goethe bijzondere films uit en over Duitsland.

Met een inleiding door filmkenner Peter Bosma.

Voor meer informatie klik hier


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger