Inaugurele rede | Prof. dr. F. M. Doorman
'Bildung in het labyrint van de romantiek'

Datum: woensdag 26 april 2017 om 15:45 uur
Locatie: Aula van de VU, De Boelelaan 1105, Amsterdam
Toegang: Vrije toegang
Inaugurele rede | Prof. dr. F. M. Doorman © Joshua Rood

Op woensdag 26 april om 15.45 uur houdt prof. dr. F.M. Doorman zijn rede Bildung in het labyrint van de romantiek in de aula van de Vrije Universiteit.  

Op 1 april 2016 is Maarten Doorman vanwege het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA) benoemd tot bijzonder hoogleraar Historische cultuur van Duitsland: filosofie, kunst en literatuur aan de Faculteit Geesteswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam. Op 26 april spreekt hij zijn rede Bildung in het labyrint van de Romantiek uit en hoopt daarmee zijn ambt te aanvaarden. 

Na afloop volgt een receptie. 

Maarten Doorman is schrijver en ideeënhistoricus. Als filosoof is hij verbonden aan de Faculty of Arts and Social Sciences van Maastricht University en University College Maastricht. Van 2000 tot 2004 was hij bijzonder hoogleraar Literaire Kritiek aan de Faculteit Letteren van de VU en van 2004 tot 2014 bijzonder hoogleraar Journalistieke Kritiek van Kunst en Cultuur bij Mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam.

Recente boeken van Doorman zijn De navel van Daphne. Over kunst en engagement (2016), Rousseau en ik. Over de erfzonde van de authenticiteit (2012), Paralipomena. Opstellen over kunst, filosofie en literatuur (2007), De romantische orde (2004) en Art in Progress. A Philosophical Response to the End of the Avant-Garde (2003).

 Voor meer informatie over Maarten Doorman klik hier


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger