Artist-in-Residence | Otto Snoek in Dresden

Activiteit van externe partij

Datum: vrijdag 5 mei 2017 tot 5 juli 2017
Locatie: Rockefeller center for the contemporary Arts, Rudolf-Leonhard-Str. 54, Dresden
Informatie: Meer informatie via: info@rotterdam.goethe.org / 010 - 209 20 90
Artist-in-Residence | Otto Snoek in Dresden
© Otto Snoek

Flarden van levens, bij toeval samengeklonterd tot één beeld. De Rotterdamse fotograaf Otto Snoek legt met zijn camera in sprekende straatfoto's de choas en eenheid van een stad vast. In het kader van zijn langlopende project Nation bezoekt hij Dresden en vormt tijdens zijn residentie in de stad de serie Dresden in Farbe

Met zijn directe en onopgesmukte straatfoto's verwierf de Rotterdamse fotograaf Otto Snoek (1966) grote bekendheid. Zijn werken zijn in talloze tentoonstellingen in Europa te zien geweest. Overladen met personen en objecten vertellen zijn foto's uiteenlopende verhalen. Verhalen die de kijker, door de foto in zijn context te plaatsen, kan ontfutselen.

In het langlopende project Nation (op dit moment in het Nederlands Fotomuseum te bezichtigen) waaraan hij 10 jaar geleden begon, bezoekt hij openbare evenementen en onderzoekt hoe de verschillende identiteiten van Europese burgers zich in deze evenementen manifesteren. Hiermee probeert hij het lange en complexe proces van de Europese integratie te documenteren. In de afgelopen 10 jaar heeft hij vele Europese landen bezocht, waarbij hij aangeeft dat hij steeds vaker getuige is van ultranationalistische en populistische betogingen en parades.

Vanaf 5 mei tot 5 juli 2017 is Snoek in Dresden en werkt daar aan de serie Dresden in Farbe

Meer informatie

Goethe-Institut Niederlande in samenwerking met CBK R'dam, Landeshauptstadt Dresden en Galerie Raskolnikow

Tags: kunst

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger