Boekpresentatie | Marlouk Alders: Als Hitler valt
Helmuth James von Moltke & de Kreisauer Kreis

Activiteit van externe partij

Datum: zaterdag 6 mei 2017 om 12:30 uur
Locatie: Rosenstock-huesseyhuis, Hagestraat 10, Haarlem
Informatie: Aanmelden via: schroten.hardenberg@tele2.nl
Boekpresentatie |  Marlouk Alders: Als Hitler valt
© Hoor! Geschiedenis

Op 6 mei vindt de boekpresentatie van Als Hitler valt. Helmuth James von Moltke & de Kreisauer Kreis van Marlouk Alders plaats. In het kader van het boek volgen naast de boekpresentatie drie presentaties waarbij de volgende thema's centraal staan: Verzet, verzoening en samenwerking.


Verzet, verzoening, samenwerking. Dit is het thema van de drie presentaties die deze middag naast de boekpresentatie zullen plaatsvinden. De middag draait om verzet tegen onrecht en geweld tussen bevolkingsgroepen, over vrijwilligers die werken aan verzoening en herstellen van onrecht, en over samenwerking en vernieuwing.

Onze hele maatschappij is in verzet. Alles moet anders, maar hoe? We praten niet met elkaar. We vechten elkaar de tent uit, soms letterlijk. Ook binnen het Duitse verzet tegen het Derde Rijk waren er tegenstellingen, van links tot rechts, van radicaal tot gematigd. Toch werkte een groot deel van het Duitse verzet samen, in de befaamde Kreisauer Kreis. Hoe kregen ze dat voor elkaar in het totaal verscheurde Duitsland? Het antwoord wordt gegeven in het boek Als Hitler valt.

De meeste leden van de Kreisauer Kreis hadden al jaren eerder als vrijwilliger met elkaar samengewerkt. Socialisten met conservatieven, christenen met atheïsten, mensen van adel met boeren, arbeiders en studenten. Samenwerken is het antwoord, zo heeft Marlouk Alders zelf ervaren. Door samen te werken leer je samen te praten, zo bewijst het spannende verhaal van de Kreisauer Kreis.

Programma
12.30 Ontvangst, thee en koffie
13.00 Welkom
• Feico Houweling over het verzet van de Kreisauer Kreis
• Dennis Fink over vrijwilligerswerk Aktion Sühnezeichen Friedensdienste
• Marlouk Alders over de wording van het boek “als Hitler valt”
• Overhandiging van het eerste exemplaar aan Lien Leenman
• Ontmoeting en gesprek onder een hapje en een drankje

Aanmelden via het Secretariaat Respondeo: 
Egbert Schroten
Telefoonnummer: 0523-677150
E-mailadres: schroten.hardenberg@tele2.nl


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger