Concert | Amsterdamse Händelvereniging
"Musik, ein himmlisch Gut"

Datum: zondag 21 mei 2017 om 15:30 uur
Locatie: Waalse Kerk, Walenpleintje 159, Amsterdam
Informatie: Meer informatie via: https://www.amsterdamsehaendelvereniging.nl
Toegang: € 20,- / € 17,50 (voorverkoop, stadspas, CJP)
Concert | Amsterdamse Händelvereniging © Amsterdamse Händelvereniging

In het kader van 500 jaar Luther verkent de Amsterdamse Händelvereniging op 21 mei de rijke muzikale erfenis van Maarten Luther. Duitse composities van de componisten van Buxtehude, J.S. Bach, Telemann, Mendelssohn, Brahms, von Herzogenberg en Distler zullen deze middag de revue passeren. 

Dit jaar is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther, door het publiceren van zijn bezwaren tegen misstanden in de rooms-katholieke kerk, de aanzet gaf tot de Reformatie. De Reformatie had ingrijpende religieuze en politieke gevolgen voor Europa. Ook op de ontwikkeling van de Europese (kerk)muziek is zij van grote invloed geweest. 

Muziek werd door Luther als een 'Himmlisch Gut', een gift van de hemel, beschouwd. Ze zou bij uitstek geschikt zijn om de harten van mensen te openen voor het goede. Vanaf het begin werd er in de Lutherse kerk dan ook veel gezongen, waarbij Luther ook zelf teksten en melodieën schreef. Dat hij ook een inspiratiebron voor vele beroemde componisten is geweest, is lang niet bij iedereen bekend.

Meer informatie en tickets.

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger