Kunstmanifestatie | Façade 2017: Face your freedom
in Middelburg

Activiteit van externe partij

Datum: vrijdag 14 juli 2017 tot 4 november 2017
Locatie: diverse locaties, Middelburg
Informatie: Meer informatie via: http://www.facade2017.nl
Toegang: Aanmelden voor de opening via Façade 2017: info@cbkzeeland.nl / 0118-611443
Kunstmanifestatie | Façade 2017: Face your freedom
© Liza May Post 1992

Kunnen we onszelf zijn? Waar verschuilt de mens zich achter? Wat betekent vrijheid? Deze vragen staan centraal tijdens de internationale kunstmanifestatie Façade 2017: Face your freedom. Onder anderen zullen de Duitse kunstenaars Birgit Brenner en Michael Sailstorfer hun werk presenteren. Op 14 juli is de feestelijke opening.

CBK Zeeland organiseert in opdracht van de gemeente Middelburg de kunstmanifestatie Façade 2017. Ze hebben veertien internationaal werkende kunstenaars afkomstig uit Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk uitgenodigd om een site specific kunstwerk in Middelburg te maken. Langs een bijzondere wandelroute door de binnenstad zijn deze kunstwerken te bezichtigen. Er is werk van de twee Duitse kunstenaars Birgit Brenner en Michael Sailstorfer te zien. Naast de kunst is er een uitgebreid randprogramma

Op 14 juli opent Harald Bergmann, burgemeester van Middelburg, tijdens een feestelijke opening de manifestatie Façade 2017Na het grote succes van Façade 2012 is editie 2017 het hoogtepunt tijdens de viering 800 jaar Middelburg. 

Birgit Brenner (1964) studeerde Kommunikationsdesign aan de Hogeschool Darmstadt en de Universiteit voor de Kunsten in Berlijn. In haar werk houdt ze zich bezig met de persoonlijke betrekkingen en problemen tussen man en vrouw. En Brenner vertolkt haar ideeën met behulp van installaties, video’s, tekeningen en sculpturen. Haar werken zijn vertegenwoordigd in talrijke collecties, onder meer bij de federale collectie hedendaagse kunst in de Bundeskunsthalle in Bonn.

Michael Sailstorfer (1979) studeerde aan de Academie van beeldende kunsten in München en het Goldsmiths College van de Universiteit van Londen. Zijn artistieke werkzaamheden begon hij met het realiseren van sculpturen in de natuur. Sailstorfer is vooral gefascineerd door objecten uit het alledaagse leven, die hij in zijn exposities nieuwe functies toeschrijft. Hij is verschillende keren onderscheiden, onder meer met de jongerenprijs Ars-Viva (2006/2007).

Bekijk hier het volledige programma. 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger