Boekpresentatie & gesprek | Het verhaal achter Duitsland
Spui 25 in samenwerking met Amsterdam University Press

Activiteit van externe partij

Datum: vrijdag 29 september 2017 om 17:00 uur
Locatie: Spui 25, Spui 25-27, Amsterdam
Informatie: Meer informatie en aanmelding via www.spui25.nl, T: +31 (0)20 525 8142
Toegang: gratis
Boekpresentatie & gesprek | Het verhaal achter Duitsland
© Dina Kuehn

Duitsland kent een stabiele democratie, een succesvolle economie, en geldt als informele leider van de EU. Dat is verbluffend, gezien het recente verleden van het land, maar ook vanwege de lastige geografische ligging en de ingewikkelde binnenlandse politiek. Een middag over het moderne Duitsland - en haar leider, Angela Merkel.

 

Dat de bondskanselier voor haar land en de Europese Unie een belangrijke rol speelt, valt niet te ontkennen. Michèle de Waard probeert in haar politieke biografie Angela Merkel haar discipline, politiek instinct en drijfveren bloot te leggen. Willem Melching onderzoekt, welke gebeurtenissen het land vanaf 1945 hebben gevormd. Zijn boek Modern Duitsland zal in dit programma eveneens gepresenteerd worden.

Over de sprekers
Michèle de Waard is journalist en historicus. Ze werkte voor NRC Handelsblad en was correspondent in Bonn en Berlijn. Eerder schreef ze het boek Duitsland achter de schermen. Het wonder van de Berlijnse Republiek.

Willem Melching is Duitslandkenner en als historicus verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.

Hanco Jürgens is wetenschappelijk medewerker van het Duitsland Instituut Amsterdam. Jürgens houdt zich bezig met de moderne geschiedenis van Duitsland in Europees perspectief. In 2014 publiceerde hij Na de val. Nederland na 1989 en dit jaar de bundel De vleugels van de adelaar. Duitse kwesties in Europees perspectief.  

Meer informatie bij Spui 25


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger