Toneel | Point Of No Return
Müncher Kammerspiele / Yael Ronen

Activiteit van externe partij

Datum: zondag 29 oktober 2017 om 20:00 uur tot 21:30 uur
Locatie: Stadsschouwburg Amsterdam, Leidseplein 26, Amsterdam
Informatie: Voertaal: Duits (met Nederlandse boventiteling)
Toegang: Prijs: € 15,00 | € 22,50 | € 27,50 | € 32,50
Toneel | Point Of No Return
© David Baltzer

Samen met haar acteursgroep tackelt regisseur Yael Ronen de pijnpunten van onze samenleving met gestrekt been en de haar typerende zwartgallige humor. Deze keer in een persoonlijke voorstelling over onze angst voor terreuraanslagen. "Een belangrijke bijdrage tegen de hysterie.", schreef Die Welt.

Op het moment dat Yael Ronen met haar acteursgroep in juli 2016 bezig was aan de repetities van een voorstelling in München, vond er even verderop een vreselijke terreuraanslag plaats waarbij negen mensen om het leven kwamen. 

De acteurs waren diep onder de indruk. Deze dramatische gebeurtenis bleek ook op de speelvloer een 'point of no return':  het thema van de voorstelling werd ter plekke aangepast. De confrontatie met hun eigen angsten was te groot om zomaar aan voorbij te gaan. De nieuwe voorstelling moest dáárover gaan: hoe ga je als inwoner van een stad om met een aanslag die bij wijze om de hoek gebeurt? Hoe verwerk je de angst en hysterie die onstaan is na de recente aanslagen in Europa?

Ronen en de acteurs onderzochten de complexe psychosociale dynamiek van deze gebeurtenissen. Point Of No Return vermengt dit in een mix van fictie en werkelijkheid, waarbij de acteurs hun eigen ervaringen meebrengen en verschillende perspectieven tegenover elkaar worden geplaatst.

Klik hier voor een overzicht van alle prijzen en om kaarten te bestellen.

De voorstellingen van Point Of No Return in Amsterdam worden mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Goethe Institut-Niederlande en de Ambassade van de Bondsrepubliek Duitsland.

Voor meer informatie klik hier.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger