Lezing | Kwarteeuw Kafka-Kring
Nederlandse Franz-Kafka-Kring / Goethe-Insitut Niederlande

Activiteit van externe partij

Datum: zondag 29 oktober 2017 om 13:00 uur
Locatie: Goethe Institut Amsterdam, Herengracht 470, Amsterdam
Informatie: Voertaal: Nederlands. Voor meer informatie: info-amsterdam@goethe.de / +31 20 5312900
Toegang: € 5,00 | met korting: € 3,00 | leden van de Kafka-Kring: gratis
Lezing | Kwarteeuw Kafka-Kring
© Nederlandse Franz-Kafka-Kring

De Nederlandse Franz Kafka-Kring bestaat dit jaar 25 jaar. Dit wordt op zondag 29 oktober gevierd met een reeks aan lezingen, een voordracht, en een diner.

Als eerste gaat Ton Naaijkens nader in op de Nederlandse Kafka vertalingen in de afgelopen kwarteeuw. Naaijkens (1953) is hoogleraar Duitse letterkunde en Vertaalwetenchap aan de Universiteit Utrecht, en redacteur van de tijdschriften Filter en Terras.

Vervolgens blikt Jacques De Visscher, die ook spreker was bij de op­richting van de Kafka-Kring in 1992, terug op het pleidooi over de verschuiving in de Kafka-interpretatie dat hij destijds heeft gehouden. De Visscher (1943) was hoogleraar Filoso­fie aan het Hoger Architectuurinstituut Sint-Lucas in Gent en hoogleraar Filosofie & Literatuur aan de Radboud Universiteit. Van zijn hand ver­schenen verschillende boeken over Kafka.

Thomas Verbogt gaat tenslotte in op Kafka's invloed op zijn eigen werk en in beperkte zin dat van collega-schrijvers. Verbogt (1952), volgens Pieter Steinz behorend tot 'de eredivisie van de Nederlandse literatuur', hield eerder al eens lezingen voor de Kafka-Kring. Hij publiceerde Met de ketting spelen over Das Urteil in De Gids van 2012. 

Tussen de lezingen door draagt acteur Boris van den Wijngaard voor uit Kafka's werk.

Tevens vindt er aan het eind van de middag een diner plaats, waarbij nog verschillende voordrachten worden gegeven.

De bijeenkomst in het Goethe-Institut is voor donateurs van de Kafka-Kring gratis en voor niet-donateurs € 5,00, ter plekke te voldoen. Desgewenst reserveren via het Goethe-Institut.

Voor meer informatie over het programma en de kosten, klik hier

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger