Gesprek | De 68'ers
De succesvolste generatie aller tijden

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: donderdag 11 januari 2018 om 18:00 uur
Locatie: Goethe Institut Amsterdam, Herengracht 470, Amsterdam
Informatie: Voertaal: Duits. Meer informatie via info-amsterdam@goethe.de
Toegang: €5,00 | met korting: €3,00 | studenten: vrij
Gesprek | De 68'ers
© Die Welt

De 68'ers kunnen worden aangemerkt als de succesvolste generatie aller tijden. Op 11 januari gaan verschillende gasten bij het Goethe-Institut met elkaar in gesprek over wat deze generatie heeft bereikt.

De 68'ers wilden een zo drastisch mogelijke afname van de Amerikaanse suprematie, de overwinning van de Russen in het oost-west-conflict en die van de maoïsten in de Culturele Revolutie, de bevrijding van de derde wereld en de overwinning van de Afrikanen op het blanke racisme. Vijftig jaar later lijken al deze wensen in vervulling te zijn gegaan: de Amerikaanse aanspraak op het leiderschap van de wereld heeft volledig afgedaan terwijl Rusland en China als de invloedrijkste grootmachten van de toekomst worden gezien. En de derde wereld tussen Maleisië/Indonesië en Algerije/Marokko heeft de islam ontdekt als haar gemeenschappelijke kracht en universele wapen.

Sprekers
Bazon Brock, professor emeritus voor Ästhetik und Kulturvermittlung aan de Bergische Universität Wuppertal, presenteert zijn visie op 68 en de gevolgen ervan en discussieert daarover met historica Ingrid Gilcher-Holtey (Universität Bielefeld), cultuurwetenschapster Nicole Colin (Universiteit van Amsterdam/Université Aix-Marseille) en Joachim Umlauf (directeur Goethe-Institut Lyon en Marseille).

Duitsland Instituut Amsterdam i.s.m. Goethe-Institut Amsterdam, het Goethe-Institut Lyon, de Aix-Marseille Université en het Genootschap Nederland-Duitsland.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger