Tentoonstelling | Neo Rauch
Neo Rauch Dromos Schilderijen 1993-2017

Activiteit van externe partij

Datum: zondag 21 januari 2018 tot 3 juni 2018
Locatie: Museum de Fundatie, Blijmarkt 20, Zwolle
Informatie: Meer informatie via www.museumdefundatie.nl
Toegang: Prijs: zie website de Fundatie
Tentoonstelling | Neo Rauch
© Die Kontrolle, 2010, olieverf op doek, 300 x 420 cm, privécollectie Basel. © Neo Rauch / VG Bild-Kunst, Bonn. (Foto: Uwe Walter, Berlijn)

Neo Rauch is misschien wel de belangrijkste schilder ter wereld van dit moment. Zijn werk hangt in de grote musea van New York en Berlijn en aan de muren van privéverzamelaars en filmsterren. Van 21 januari tot en met 3 juni zijn 65 van zijn werken te zien in Museum de Fundatie. 

Neo Rauch studeerde aan de Hochschule für Grafik und Buchkunst in Leipzig. Al snel bleek dat Rauch’s werk zich volledig onttrekt aan het voorspelbare ritme waarin de kunsten zich de afgelopen decennia lijken te hebben ontwikkeld. Vanaf de jaren negentig werd zijn werk dan ook wereldwijd bejubeld.

Rauch’s complexe schilderijen roepen vaak eerst houvast op, maar veroorzaken bij nadere beschouwing verwarring en soms verontrusting. In de schilderijen, vaak gevuld met droombeelden, visioenen, begeleiders en reisgenoten, wordt de kracht van de kunst gevierd.

Neo Rauch Dromos Schilderijen 1993-2017 is een retrospectief die start bij de eerste solotentoonstelling van Neo Rauch in 1993 bij Galerie Eigen + Art in Leipzig, om vervolgens een beeld te geven van de ontwikkelingen in zijn oeuvre tot nu toe. De tentoonstelling laat ook schilderijen uit de privéverzameling Perlmutt van Neo Rauch en Rosa Loy zien, wat het privékarakter van de tentoonstelling benadrukt.

Meer informatie via Museum de Fundatie

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger