Film | Oh Boy (Den Haag)

Activiteit van externe partij

Datum: donderdag 5 april 2018 om 19:30 uur
Locatie: Literaturhaus | Deutsche Bibliothek, Den Haag, Witte de Withstraat 31-33, Den Haag
Informatie: Taal: Duits met Duitse ondertitels. Meer informatie via: info[a]deutschebib.de
Toegang: Prijs: € 6,00 | met korting: € 3,00
Film | Oh Boy (Den Haag)
© Schiwago Film

In zijn speelfilmdebuut Oh Boy neemt Jan Ole Gerster de kijker vierentwintig uur mee in het roerige leven van Niko, een weinig slagvaardige twintiger, die door Berlijn slentert op zoek naar een kopje koffie. Op 5 april wordt deze film in Literaturhaus | Deutsche Bibliothek in Den Haag vertoond.

De Berlijnse Niko Fischer, achterin de twintig, leeft zorgeloos van dag tot dag. Hij heeft zijn studie, zonder medeweten van zijn strenge vader, afgebroken, maar hij strijkt ondertussen wel de maandelijkse toelagen op. Werkloos en zonder een idee van hoe het verder zou moeten gaan met zijn leven, zoekt Niko zijn plaats in de consumptie- en concurrentiemaatschappij. Op een dag wordt hij met beide voeten in de realiteit geplaatst: zijn vriendin maakt onverwacht een einde aan hun moeilijke relatie, zijn onbezonnen buurman stort bij schnaps zijn hart uit en zijn vader draait de geldkraan dicht. Dan ontmoet Niko in een café zijn vroegere schoolvriendin Julika weer en de catastrofale dag neemt een geheel onverwachte wending..

Aan het begin van iedere maand presenteren het Goethe-Institut Rotterdam en het Literaturhaus│Deutsche Bibliothek Den Haag in de filmreeks Kino Klub Goethe films uit en over Duitsland.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger