Lezing en gesprek: Pedro Lenz - Der Goalie bin ich

Datum: maandag 19 maart 2018 om 20:00 uur
Locatie: Goethe-Institut Amsterdam, Herengracht 470, Amsterdam
Informatie: Taal: Duits. Meer informatie via www.genootschapnld.nl
Toegang: € 5,00, € 3,00, op vertoon van de GNLD-jaarkaart gratis
Lezing en gesprek: Pedro Lenz - Der Goalie bin ich

Schrijver Pedro Lenz presenteert op 19 en 20 maart zijn boek 'Der Goalie bin ich', een indringend portret van een kleine, weinig bekende wereld in midden Zwitserland.

"De Goalie is gewoon het buitenbeentje,“ zegt Pedro Lenz over zijn romanfiguur Keeper. Keeper, een verslaafde uit een Zwitsers dorpje, vertelt in de omgangstaal van zijn omgeving over zijn leven in de jaren tachtig. Zijn kijk op de wereld is gekleurd door de wens om zijn leven op de rails te krijgen.

Na een gevangenschap probeert hij voet aan de grond te krijgen, vindt een baantje en wordt verliefd op een serveerster. Hij reist met de aanbedene naar Spanje, maar zijn oude leven zit hem telkens op de hielen. Lenz slaagt erin om een indringend portret te schetsen van een kleine, weinig bekende wereld in midden Zwitserland. Met zijn fascinerende uitvergroting van die microwereld schaart Lenz zich onder de besten van de Zwitserse hedendaagse literatuur.
Pedro Lenz is naast schrijver en columnist een van de voormannen van de internationale spoken word-beweging. Hij was aanvankelijk voorbestemd metselaar te worden maar ging alsnog naar de universiteit om te studeren. „Keeper ontpopt zich als filosoof van het alledaagse leven. In zijn romandebuut maakt Pedro Lenz de wereld op ontroerende wijze plausibel“. Berner Zeitung

Deze lezing wordt georganiseerd door het Genootschap Nederland-Duitsland i.s.m. Goethe-Institut Amsterdam, Ambassade van Zwitserland en Pro Helvetia en werd mede mogelijk gemaakt door de steun van het Zwitsers cultureel fonds Pro Helvetia.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger