East German Cinema | Berlin - Ecke Schönhauser

Activiteit van externe partij

Datum: woensdag 25 april 2018 om 20:00 uur
Locatie: Goethe-Institut Amsterdam, Herengracht 470, Amsterdam
Informatie: Taal: Duits met Engelse ondertiteling. Meer informatie via www.goethe.de
Toegang: Gratis
East German Cinema | Berlin - Ecke Schönhauser
© DEFA-Stiftung

'Berlin - Ecke Schönhauser' (1957) is een opmerkelijk drama dat de alledaagse problemen van verschillende Oost-Berlijnse jongeren toont. De film van Gerhard Kleine behoort tot de belangrijkste Duitse films aller tijden. Op 25 april wordt de film vertoond in het kader van de reeks East German Cinema.

De film is een scherp getekend portret van de Oost-Berlijnse jeugd in het midden van de jaren vijftig. Dieter (Ekkehard Schall) en zijn vriend Kohle Ernst-Georg Schwill) proberen voor zichzelf een plek te vinden in de wereld, maar zien hun levens ingeperkt door een kleingeestige socialistische moraal. Regisseur Gerhard Klein toont Dieter als jeugdige delinquent en schildert een gruizig-realistisch portret van het leven in de hoofdstad van de DDR.

‘Berlin - Ecke Schönhauser’ is de laatste en meest geroemde deel van de Berlijntrilogie van het duo Kohlhaase-Klein. Hiervoor maakten zij ‘Alarm im Zirkus’ (1954) over een West-Berlijner die een paard wil stelen van een Oost-Berlijns circus en ‘Eine Berliner Romanze’ (1956) over de liefde tussen de Oost-Berlijnse Uschi en de West-Berlijnse Hans.

Trailer

Met een inleiding door filmkenner Jeffrey Babcock.

Goethe-Instituut Amsterdam i.s.m. Jeffrey's Underground Cinemas.

Zie ook:
'Berlin - Ecke Schönhauser' in het Naslagwerk Film


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger