Nachbar Nacht Heerlen

Activiteit van externe partij

Datum: woensdag 9 mei 2018 tot 23:30 uur
Locatie: Stad Heerlen
Informatie: (045) 560 4365 of communicatie@heerlen.nl
Nachbar Nacht Heerlen
© Gemeente Heerlen

De allereerste Heerlense Nachbar Nacht wordt georganiseerd om de grensligging Heerlen-Aken te vieren. Met een afwisselend programma in Heerlen-Centrum met onder meer dans, film, muziek en mural-wandelingen.

Liever een goede buur, dan een verre vriend! De afstand tussen Heerlen en Aken is zo klein, dat beide steden gemakkelijk van elkaars cultuur en evenementen kunnen profiteren. Om de samenwerking tussen beide steden te vieren en de grensligging meer onder de aandacht te brengen, organiseert Heerlen de Nachtbar Nacht. 

Programma

Street Art Tours
Ontdek met een gids de coole murals in Heerlen of Aken! Of... gebruik de pendelbus en ontdek ze allemaal. Vanaf 16.00 uur I voor kaartjes (tegen een verlaagd tarief) en meer informatie zie Street Art Heerlen.

Film: De Hazenschool
De Hazenschool is een vrolijke, kleurrijke Duitse animatiefilm. Over Hazenjongen Max die een vurige wens heeft: lid worden van de coolste jeugdbende van de stad. Met capriolen in een modelvliegtuig probeert hij indruk te maken op de bendeleden. Vanaf 6 jaar en Nederlands ingesproken.

Om 16.00 uur I voor kaartjes (tegen een verlaagd tarief) en meer informatie, zie Quatro Cinema.

Culturele vrijplaats Klein.Berlijn
Bezoek Klein.Berlijn aan het knusse Schelmenhofje. Geniet van singer-songwriters uit Heerlen en Aken, een Nederlands-Duitse Breakdance Battle en Poetry Slam. Entree is gratis! Vanaf 17.00 uur I i.s.m. de Nieuwe Nor, Heerlen Mijn Stad, Vijf Pleintjes, Borderlines Poetry Slam, HFC Dancestudio. Voor meer informatie, zie Klein.Berlijn.

Film: Toni Erdmann
Een tragikomedie van de Duitse regisseur en scenarioschrijver Maren Ade. Over een vader die het leven van zijn dochter binnenvalt en haar leven totaal op zijn kop zet. De film won prijzen voor beste film, actrice, acteur en regisseur tijdens de European Film Awards. Om 18.45 uur I voor kaartjes (tegen een verlaagd tarief) en meer informatie, zie Quatro Cinema.

Optreden: Nur Deutsche Welle
Deze band speelt Nur Deutsche Welle uit de jaren tachtig. Van Nena, Peter Schilling, Spyder Murphy Gang tot Lucilectric. Om 20.00 uur I voor kaartjes (tegen een verlaagd tarief) en meer informatie, zie Nieuwe Nor.

Over de Karlspreis
Deze eerste Nachbar Nacht is onderdeel van het randprogramma van de Akense Karlspreis. Deze internationale prijs wordt op 10 mei uitgereikt aan de Franse president Emmanuel Macron. Actuele informatie op www.karlspreis.de.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger