Over grenzen I UvA Zomerschool Talen en cultuur

Datum: maandag 13 augustus 2018 tot 17 augustus 2018
Locatie: Universiteit van Amsterdam, PC-Hoofthuis (PCH), Spuistraat 134, Amsterdam
Informatie: Meer informatie en inschrijven (tot 1 juli) via uva.nl/zomerschool-talen
Toegang: Deelname vanaf € 95, incl. lesmateriaal, koffie/thee en lunch
Over grenzen I UvA Zomerschool Talen en cultuur © UvA (John Lennon-muur in Praag)

De Zomerschool Talen en cultuur is een leerzame én leuke tijdbesteding in de vakantie. In een zomerse setting kunnen scholieren en (aankomende) studenten hun taalvaardigheid verbeteren, de UvA-talenopleidingen leren kennen en met een voorsprong op taalgebied het nieuwe schooljaar beginnen. 

 

De zomerschool richt zich op scholieren van 4, 5 of 6 vwo, (aankomende) studenten en overige belangstellenden die een taal aan de universiteit willen studeren. 

De talen van de zomerschool 2018 zijn (onder klein voorbehoud): Arabisch, Duits, Deens, Frans, Nederlandse Gebarentaal, Hebreeuws, Italiaans, Noors, Russisch, Spaans en Zweeds. Uit deze talen kiezen de deelnemers er één. Naast de lessen in de taal naar keuze zijn er overkoepelende colleges over culturele aspecten als religie, kunst, muziek, theater en nationale identiteit. Er is geen speciale voorkennis vereist.

In de namiddag of avond zijn er gezamenlijke activiteiten als een bezoek aan een museum, een diner en een filmavond.

Deelnemers met belangstelling voor Duits kunnen Duitse taallessen volgen. Naast de taalkundige aspecten ligt de nadruk daarbij op het praktisch gebruik van het Duits in alledaagse situaties. De deelnemers kunnen hun spreekvaardigheden verbeteren door te oefenen met gesprekssituaties bijvoorbeeld in de horeca, winkels of in een nagebootst sollicitatiegesprek voor een vakantie- of een echte baan. In een gedeelte van het programma wordt aandacht besteed aan tekstbegrip en de leesvaardigheid. Hiervoor is er een syllabus samengesteld met tekstfragmenten uit verschillende Duitse week- en dagbladen. In de lessen wordt geoefend met belangrijke grammaticale aspecten van het Duits, zoals de beroemde naamvallen. Daarnaast leren de deelnemers over diverse culturele aspecten, bijvoorbeeld over de verschillen tussen Nederland en Duitsland. Docent: Dr. Elisabeth Meyer 

Dr. Thomas Ernst geeft bovendien een college over 'Digitaal Duitsland', waarin de plus- en minpunten van de digitalisering en de rol van sociale media en invloedrijke weblogs in de Duitse maatschappij centraal staan. 

Compleet programma zomerschool Talen en cultuur

Inschrijven kan tot 1 juli 2017. 

Meer info en aanmelding 

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger