Themamiddag I 18-68-18
Sociale bewegingen toen en nu

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: donderdag 1 november 2018 om 13:30 uur
Locatie: Melkweg, Lijnbaansgracht 234a, Amsterdam
Toegang: Early bird: € 7,50 (€ 5 met studentenkorting). U kunt zich nu aanmelden en met iDEAL betalen (zie link onderin). Uw factuur is de bevestiging van aanmelding.
Themamiddag I 18-68-18

In 2018 worden de Novemberrevolutie van 1918 en de protestbeweging van 1968 herdacht. Twee momenten waarop mensen in opstand kwamen en maatschappelijke veranderingen eisten. Met lezingen, film, voordracht en debat blikken we terug op de gebeurtenissen van toen en kijken we naar sociale bewegingen nu. Themamiddag met o.a. Robert Habeck (voorzitter Bündnis 90/Die Grünen en schrijver van het theaterstuk 'Neunzehnachtzehn').

100 jaar geleden brak in Duitsland de Novemberrevolutie uit. Arbeiders en soldaten eisten sociale en politieke hervormingen. Dat leidde tot het einde van het Duitse Keizerrijk. Ook in Nederland waren protesten, maar van een revolutie kwam het niet. 50 jaar later verzetten de '68-ers in Duitsland, Nederland en veel andere landen zich tegen de heersende machtsverhoudingen.

Samen met Nederlandse en Duitse schrijvers, activisten, journalisten, politici en wetenschappers kijken we naar hoe deze bewegingen ons begrip van democratie, emancipatie en rechtvaardigheid hebben beïnvloed. Hoe zijn verschillen tussen Nederland en Duitsland te verklaren? Hoe moet een sociale beweging er anno 2018 uitzien?

Het programma begint om 13.30 uur met een welkomstwoord en een inleiding over de geschiedenis van sociale bewegingen. Aansluitend kunt u deelnemen aan 5 themasessies en een plenaire discussie. Vanaf 17.30 uur bent u van harte uitgenodigd voor de borrel.

Het uitgebreide programma volgt binnenkort. 

Early bird-tickets zijn t/m 31 augustus voor € 7,50 ipv. € 10 (voor studenten € 5 ipv. € 7,50) in onze webshop verkrijgbaar. 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger