HJ Schoo-lezing 2018 | Peter Altmaier (Uitverkocht)

Datum: donderdag 6 september 2018 om 20:00 uur
Locatie: Diligentia, Lange Voorhout 5, Den Haag
Informatie: Voertaal: Nederlands
Toegang: € 17,50; voor Elsevier-abonnees/met kortingscode € 15,00
HJ Schoo-lezing 2018 | Peter Altmaier (Uitverkocht)
© Christian Doppelgatz/KUXMA, Peter Altmaier, CC BY-SA 3.0 DE

In het kader van de HJ Schoo-lezingenreeks van Elsevier Weekblad houdt de Duitse minister Peter Altmaier een publiekslezing in Den Haag. 

De tiende HJ Schoo-lezing wordt gehouden door de Duitse minister van Economie en Energie, Peter Altmaier. De invloedrijke CDU politicus zal in het Nederlands spreken over een nog nader te bepalen onderwerp.

Sinds 14 maart 2018 is Altmaier minister van Economie en Energie in het kabinet-Merkel IV. Daarvoor was hij minister zonder portefeuille en chef van het Bundeskanzleramt in het kabinet-Merkel III, en Bundesminister voor milieu, natuurbescherming, bouw en reactorveiligheid in het kabinet-Merkel II.

Minister Altmaier (1958) houdt de publiekslezing op uitnodiging van de redactie van Elsevier Weekblad, die de lezing jaarlijks organiseert aan het begin van het politieke seizoen. Gebruikelijk vindt deze plaats op de eerste maandag- of dinsdagavond in de Rode Hoed in Amsterdam.

Vorig jaar werd de HJ Schoo-lezing gehouden door CDA-leider Sybrand Buma. Eerdere sprekers waren onder anderen Edith Schippers, burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam, minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken en premier Mark Rutte.

De HJ Schoo-lezing is genoemd naar HJ Schoo, de in 2007 overleden voormalige hoofdredacteur van Elsevier Weekblad, adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant en uitgever van Vrij Nederland en Opzij.

Programma

19:00 Ontvangst
19:45 Deuren zaal open
20.00 Welkom door Arendo Jousta, hoofdredacteur Elsevier Weekblad
20.05 Aanvang lezing door Minister Peter Altmaier
21.30 Einde 

Meer informatie & tickets (de bijeenkomst is inmiddels uitverkocht)

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger