Echt Gebeurd: Verhalen over Duitsland

Datum: zondag 16 september 2018 om 16:00 uur
Locatie: Toomler, Breitnerstraat 2 (naast het Hilton Hotel), Amsterdam
Informatie: Meer informatie via echtgebeurd.net
Toegang: Tickets: € 16,50 (+ € 1,50 servicekosten), studenten- en stadspaskorting: € 5,00
Echt Gebeurd: Verhalen over Duitsland
© Echt gebeurd

Bij Echt Gebeurd vertellen mensen op een klein podium mooie, bijzondere of grappige verhalen over wat ze zelf hebben meegemaakt. Op 16 september draait alles om het thema "Duitsland". 

Snorren, worst en Lederhosen. Techno, auto’s en Oktoberfest. Verloren finales en erger. Het verhalenprogramma Echt Gebeurd opent het nieuwe seizoen met een derby. Ooit ’74 gewroken met een verhit potje pingpong in een Hamburgse kroeg? De liefde van het leven gevonden op de Autobahn? Mensen met dit soort bijzondere verhalen kunnen zich voor een optreden op 16 september melden bij de makers. 

Het idee voor Echt Gebeurd is geïnspireerd op het Amerikaanse ‘The Moth’, maar anders dan bij The Moth leest er bij Echt Gebeurd ook elke maand iemand voor uit zijn of haar puberdagboek.

In de herfst van 2008 was de premiere in Toomler (Amsterdam). Inmiddels zijn er ook al edities geweest op festivals zoals Lowlands, Crossing Border, Into the Great Wide Open, het IDFA en Theater Walhalla in Rotterdam.

Echt Gebeurd heeft heel verschillende vertellers – veel van hen hebben geen podiumervaring. Daarom zijn er al veel mooie en bijzondere verhalen te horen geweest: van een politieman tijdens de kroningsrellen, van een vrouw die moest vluchten uit Iran, maar ook van een jongen die tegen wil en dank hoog op de lijst van een politieke partij terecht kwam.

Echt Gebeurd houdt het midden tussen theater en de verhalen die je elkaar vertelt na een lekkere maaltijd. De vertellers vertellen uit het hoofd, dus zonder aantekeningen of geleerde teksten.

Meer info en tickets

Tags: Theater

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger