Voordracht & gesprek | Barbara Köhler & Observatorium
42 Ansichten zu warten auf den Fluss

Activiteit van externe partij

Datum: zaterdag 29 september 2018 om 16:00 uur tot 18:00 uur
Locatie: Westersingel 9, Goethe-Institut Rotterdam, Rotterdam
Informatie: Voertaal: Duits
Toegang: Tickets: € 5,- | met korting: € 3,00 | met Goethe-Pass: gratis
Voordracht & gesprek | Barbara Köhler & Observatorium
© Roman Mensing/ARTDOC

Barbara Köhler (1959) is een van de belangrijkste en meest invloedrijke Duitse dichters van haar generatie. Ze benadert de onderwerpen in haar poëzie met buitengewone precisie, zonder ze daarbij eenduidig of eendimensionaal te willen maken. Ze won met haar werk vele prijzen en beurzen. Op 29 september is zij te gast in het Goethe-Institut Rotterdam.

In 2015 was Köhler te gast op het 46e Poetry International Festival. Naast dat ze er memorabele voordrachten gaf, legde ze er contact met de Rotterdamse kunstenaars van het Observatorium. Op hun uitnodiging bracht Köhler in 2016 twee maanden door in ‘Warten auf den Fluss ‘, de bewoonbare sculptuur van het Observatorium in het Ruhrgebied, om er te waken over de voorbij stromende rivier de Emscher. Het resultaat van dit verblijven, turen en observeren is de dichtbundel 42 Ansichten zu Warten auf den Fluss die in 2017 verscheen bij Edition Korrespondenzen, Wenen. Het bevat gedichten over deïndustrialisatie, renaturalisering, braakland, over de geschiedenis en vertellingen van een dode rivier. Een selectie van gedichten uit die bundel is door Ton Naaijkens in het Nederlands vertaald.

Deze middag draagt Barbara Köhler gedichten uit deze bundel voor in het Goethe-Institut, samen met nieuw werk over de Zandwacht – een sculptuur van het Observatorium op de Tweede Maasvlakte. Daarnaast gaat zij in gesprek met André Dekker van Observatorium.

Goethe-Institut Niederlande in samenwerking met Poetry International Rotterdam en de kunstenaarsgroep Observatorium.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger