Theater I Bertolt Brecht: De Krijtkring
Familievoorstelling met de adem van een popconcert

Datum: donderdag 4 oktober 2018 tot 2 december 2018
Locatie: Haarlem, Amsterdam, Alkmaar, Zwolle, Zeist, Houten, Breda, Eindhoven, Rotterdam, Kerkrade, Amstelveen, Den Haag, Wageningen, Utrecht, Leiden, Groningen, Hengelo
Informatie: Meer info via toneelmakerij.nl
Toegang: Vanaf € 10
Theater I Bertolt Brecht: De Krijtkring © Jan Hoek

Spanning, humor en ontroering wisselen elkaar in razend tempo af in Bertolt Brecht’s meesterwerk De Kaukasische Krijtkring. Een meeslepende muzikale rollercoaster over een levensgroot dilemma. Met vijftien nieuwe nummers van Frédérique Spigt.

Revolutie! De gouverneursvrouw gaat er als een haas vandoor. Ze vergeet alleen één ding: haar kind. Het kleine meisje blijft bang en alleen achter. Zou jij voor haar zorgen als je haar vond? Ook als je weet dat de soldaten opdracht hebben haar te doden? Of loop je liever snel voorbij? 

Samen met negen spelers en musici blaast regisseur Liesbeth Coltof deze klassieke toneeltekst nieuw leven in. Warmbloedig muziektheater over zorg en verwaarlozing, over recht en onrecht, over delen en pakken wat je pakken kan. Met in het middelpunt een onschuldig kind en een keukenmeisje dat langzaam een moeder wordt.

Liesbeth Coltof: “De kracht van Brecht is dat hij je genadeloos en met veel humor door heftige gebeurtenissen heen sleurt. Nergens wordt hij zwaarwichtig. Absurditeit, spanning en ontroering wisselen elkaar in razend tempo af. Zo is ook de voorstelling die mij voor ogen staat. Een voorstelling die de verbeelding opwarmt en je tegelijkertijd dwingt je kop erbij te houden. Negen spelers en musici, die samen een bonte parade van personages en situaties voorbij laten komen. Soms grotesk en geestig, soms klein en aangrijpend. De wereld als een dolgedraaide circuscarrousel. Waarbij we voortdurend spelen met de sympathie van het publiek. De muziek vormt het hart van de voorstelling, want er wordt veel gezongen in De Krijtkring.”

De Krijtkring gaat in de Stadsschouwburg van Haarlem in première en reist t/m 2 december door het land.

Meer informatie & tickets via de website van de Toneelmakerij


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger