Muziekvoorstelling | Krieg!
Hendrik Jan Vermeulen i.s.m. De Workshop Groningen

Activiteit van externe partij

Datum: zondag 4 november 2018 om 15:00 uur tot 19:30 uur
Locatie: De Workshop Groningen, 191-2 Friesestraatweg, Groningen
Informatie: Zie krieg1916.nl voor meer info over het project
Toegang: Tickets € 11,68 - € 19,54
Muziekvoorstelling | Krieg!
© Hendrik Jan Vermeulen

Krieg! is een muziekvoorstelling over de Eerste Wereldoorlog waarin de bezoekers worden meegenomen in een rauw en aangrijpend verhaal over leven en sterven in het Europa van 100 jaar geleden. De voorstelling is in het Duits en sluit af met een 'Duitse Oorlogsmaaltijd'. 

Honderd jaar geleden eindigde Europa’s 'Oercatastrofe’, de Eerste Wereldoorlog. Hoewel Nederland deze massale dodendans ontsprong houdt de gebeurtenis het leven van de Nederlandse gitarist/componist Hendrik Jan Vermeulen stevig in zijn greep. Mystieke familieverhalen over de gesneuvelde broers van zijn Duitse oma houden hem van jongs af aan bezig. Na intensief zoeken in archieven, tochten langs voormalige slagvelden en het lezen van vele boeken verwerkte hij zijn ‘queeste’ in het theatrale album Krieg, een verzameling Duitse oorlogspoëzie door Vermeulen op muziek gezet.

Met Krieg! vertelt Vermeulen - samen met vocalisten Janina Raguse, Heiko Schmidt en toetsenist Bas Mulder - het verhaal van zijn Duitse voorouders en hun lotgenoten. De muziek van Vermeulens album wordt met originele teksten, krantenberichten en beeldmateriaal in de dramatische context van 100 jaar geleden geplaatst.

Na de voorstelling kunnen bezoekers gebruik maken van een maaltijd uit de 'Deutsche Kriegsküche' (Vega of non-Vega), geserveerd met een glas wijn of bier uit het Rijnland.

Deur open vanaf 14:15 en ontvangst met 'Ersatzkaffee und Kuchen'.

Zie Krieg! in de Workshop Groningen voor een promotiefilmpje en Krieg1916 voor meer info over het project. 

Meer info & tickets


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger