Lezing: Jens Weidmann en Klaas Knot over Europa
Reeks Duitsland en de Europese crisis

Activiteit van externe partij

Datum: maandag 7 april 2014 om 12:30 uur
Locatie: De Nieuwe Liefde, Da Costakade 102, Amsterdam
Informatie: Inloop: 12.00 uur, voertaal Engels
Toegang: Vrij, aanmelden verplicht voor 31 maart via aanmeldingen-dia@uva.nl
Lezing: Jens Weidmann en Klaas Knot over Europa
President van de Deutsche Bank Jens Weidmann.

Jens Weidmann, president van de Deutsche Bundesbank, is op uitnodiging van het Duitsland Instituut en de Duitse Ambassade te gast in Amsterdam. Hier geeft hij in een lezing zijn visie op de ontwikkelingen van de eurocrisis. Waar staan wij nu na de maatregelen die zijn genomen, hoe staat de Deutsche Bundesbank tegenover het beleid van de Europese Centrale Bank en hoe ziet hij de toekomst voor zich?

Zijn Nederlandse collega Klaas Knot van De Nederlandsche Bank reageert op de toespraak van Weidmann en gaat aansluitend met hem in gesprek, waarna het publiek is uitgenodigd vragen te stellen.

Moderator: Cees Ullersma (De Nederlandsche Bank)

Reeks Duitsland en de Europese crisis

Jens Weidmann is te gast in de reeks ‘Duitsland en de Europese crisis’. Eerder werden Peter Bofinger, één van de ‘vijf wijzen’ die de Duitse Bondsregering over economische vraagstukken adviseren, en Paul de Grauwe, hoogleraar aan de London School of Economics and Political Science in deze reeks ontvangen.

Jens Weidmann en Klaas Knot

Jens Weidmann en Klaas Knot zijn sinds 2011 respectievelijk president van de Deutsche Bundesbank en van De Nederlandsche Bank. Beiden zijn qualitate qua lid van de Governing Council en de General Council van de Europese Centrale Bank, lid van de Financial Stability Board en governor van het Internationaal Monetair Fonds.  

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger