Deutsches Kino | Wackersdorf (Amsterdam)

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: dinsdag 25 juni 2019 om 19:15 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Westergasfabriek, Pazzanistraat 4, Amsterdam
Informatie: Voor meer informatie zie: www.ketelhuis.nl
Toegang: Prijs: € 10,50 | met korting: € 9,50
Deutsches Kino | Wackersdorf (Amsterdam)
© Battenberg Verlag

Wanneer men in het dorpje Wackersdorf een nucleaire opwerkingsfabriek wil bouwen komen de bewoners in opstand. Oorspronkelijke beelden uit de jaren tachtig worden in deze film naast nieuw opgenomen beelden getoond voor een authentieke ervaring.

Dit waargebeurde verhaal toont de gebeurtenissen in Beieren tijdens de jaren tachtig door de ogen van de regionale politicus Hans Schuierer. Schuierer is erg positief over het bouwplan van de centrale, het lijkt niet gevaarlijk te zijn en het zal nieuwe banen naar de regio brengen; een economische meevaller voor de tot nu toe moedeloze situatie in Oberpfalz. De protesten tegen de bouw van de centrale worden door hem genegeerd. Tot de Beierse politie met geweld toeslaat. Schuierer begint te twijfelen aan de uitspraak van de staat betreft de veiligheid van de centrale. Langzaam maar zeker sluit hij zich aan bij de beweging tegen de bouw.

De regisseur Oliver Haffner zet de maatschappelijke strijd in de spotlight, o.a. door oorspronkelijk beeldmateriaal van de protesten te gebruiken naast de nieuw opgenomen beelden. Dit geeft de speelfilm een bijzondere authenticiteit.

Winnaar van o.a. de Förderprijs Neue Deutsche Kino.

D, 2018 – 122 minuten

Regisseur: Oliver Haffner

Trailer

De filmreeks DEUTSCHES KINO staat in het teken van bijzondere Duitse speelfilms en documentaires. Alle films zijn Engels ondertiteld.

Duitsland Instituut Amsterdam i.s.m. het Goethe-Institut Amsterdamhet Ketelhuis en het Filmhuis Lumen.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger